Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 24/9/2019



ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ!
Αγαπητοί/ες συναδελφοι,
Το Δ.Σ. του ΣΕΕΠΕΑ Κρήτης ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, αποφάσισε ομόφωνα να συμμετέχει στην 24ωρη Γενική Απεργία που κήρυξε η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., για την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019 και καλεί τα μέλη του Συλλόγου να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση στην Πλατεία Ελευθερίας την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019, 11 π.μ. 
 Διεκδικούμε το δικαίωμά μας να αγωνιζόμαστε μέσα από τα σωματεία μας για καλύτερες συνθήκες δουλειάς. Με τον λεγόμενο “αναπτυξιακό” νόμο βάζει  στο γύψο το συνδικαλιστικό κίνημα, τη συλλογική οργάνωση και διεκδίκηση των εργαζομένων.
Είμαστε αντίθετοι με όσα προβλέπει ο συγκεκριμένος νόμος:
● Την οριστική κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων και τον όρος υπάρχει “τεκμηρίωση των επιπτώσεων στην ανταγωνιστικότητα του κλάδου”.
● Την ενίσχυση ξανά των  ενώσεων προσώπων που η σύμβαση που θα υπογράφουν θα
υπερισχύει της κλαδικής, πράγμα που στο παρελθόν έχει δείξει ότι γίνεται για να κατεβάσουν τους μισθούς στο ύψος του κατώτερου και τα 586 ευρώ.
● Τις τοπικές κλαδικές συμβάσεις που θα υπερισχύουν έναντι κλαδικών συμβάσεων, με αποτέλεσμα μεγαλύτερη μείωση των ήδη συμπιεσμένων άθλιων μισθών. 
● Την θέσπιση «ηλεκτρονικού μητρώου» και καθιέρωση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τις γενικές συνελεύσεις και απεργίες.
● Την κατάργηση και του ελάχιστου δικαιώματος για μονομερή προσφυγή στον ΟΜΕΔ
● Τη συνυπευθυνότητα του εργαζόμενου για την μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών από τον εργοδότη, με αποτέλεσμα την μη αναγνώριση των ενσήμων!
● Την υπονόμευση της πληρωμής της υπερωριακής απασχόλησης με το πλαφόν 12% που βάζει δήθεν για καταπολέμηση της μερικής απασχόλησης.
● Την παρέμβαση του Υπουργού Εργασίας ως “ανώτατου άρχοντα”, στα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα.
● Τη θέσπιση ηλεκτρονικού μητρώου που καθιερώνει ηλεκτρονική ψηφοφορία και με υπουργικές αποφάσεις θα καθορίζονται οι “λεπτομέρειες” που μόνο τέτοιες δεν είναι. Δηλαδή κάθε θέμα σχετικά με την δημιουργία του Μητρώου και τι στοιχεία θα περιλαμβάνει, τη δημοσιότητα αυτών των στοιχείων, κάθε τεχνική λεπτομέρεια, που θα χορηγούνται αυτές οι πληροφορίες, τους όρους προστασίας αυτών των ευαίσθητων δεδομένων.
 Δεν θα τους αφήσουμε! Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, σύγχρονα δικαιώματα! 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι.
Αυτό που χρειάζεται είναι να δυναμώσει η οργάνωση και η πάλη στα σωματεία και τους συλλόγους, από τα ίδια τα μέλη των Συλλόγων. Στον κλάδο μας που τα προβλήματα συνεχώς γιγαντώνονται χρειάζεται όλοι μας να δώσουμε δυναμικό παρόν στην απεργία δηλώνοντας την αντίθεσή μας με το σχέδιο αυτό άλλα και ταυτόχρονα στην ανάλγητη πολιτική που συνεχίζεται σε βάρος όλων των εργαζομένων στην εκπαίδευση. Με κάθε τρόπο  μας δείχνουν πως βρίσκονται απέναντι από τις ανάγκες των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονιών! Κανένας εφησυχασμός! Τώρα χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας του κλάδου, από το πιο μικρό στο πιο μεγάλο, να γίνει πράξη το σύνθημα ένας για όλους και όλοι για έναν! Κόντρα στη λογική της μοιρολατρίας και του “τίποτα δεν αλλάζει”.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΡΙΤΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Δ. Σ. ΣΕΕΠΕΑ ΚΡΉΤΗΣ