Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ – Στάση εργασίας

 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ – Στάση εργασίας
Θέμα: « Κάλεσμα μελών ΣΕΕΠΕΑ ΚΡΗΤΗΣ για συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση την
Πέμπτη 26-11-20»
Συνάδελφοι,
Το ΔΣ του ΣΕΠΕΑ ΚΡΗΤΗΣ ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, αποφάσισε τη συμμετοχή των μελών με τρίωρη στάση εργασίας από τις 11:00 μμ εως τις 2:00 μ.μ στην 24 ωρη απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 26-11-2020

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020

ΑΝΑΚΟΊΝΩΣΗ ΣΕΕΠΕΑ ΚΡΗΤΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

 ΑΝΑΚΟΊΝΩΣΗ ΣΕΕΠΕΑ ΚΡΗΤΗΣ

   Μετά την σημερινή ανακοίνωση της υπουργού παιδείας για τα μέτρα που πάρθηκαν στην εκπαίδευση και την απόφαση να παραμείνουν ανοιχτές όλες οι δομές της ειδικής αγωγής έχουμε να καταγγειλουμε τα εξης:

   1)Για μια φορά αξιότιμο υπουργείο παιδείας αποδείξτε μας πως είστε ικανοί να στηρίξετε τις αποφάσεις σας, για μια φορά μέσα σε αυτή τη θανατηφόρα πανδημία αποδείξτε μας πως μας υπολογίζεται τόσο εμάς που χρόνια στηρίζουμε και αγαπάμε την ειδική αγωγή αλλά και τα παιδιά και τις οικογένειες τους.

  Υποστηρίξατε πως πρέπει για ψυχολογικούς λόγους να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία της ειδικής, ναι εμείς αυτό το γνωρίζουμε καλύτερα από εσάς όπως και το αποδείξαμε στην περίοδο της περασμένης καραντίνας πως οι ειδικότητες μας ήταν στην πρώτη γραμμή εξ αποστάσεως προσπαθώντας να υποστηρίξουν γονεις και μαθητές με προσωπικό κόπο και χρόνο.

   Γνωρίζουμε πολύ πιο καλά τα προβλήματα που υπάρχουν γιατί τα βιώνουμε καθημερινά, θέλετε λοιπόν να παραμείνουν ανοιχτά;

 Φροντίστε άμεσα, χθες να προστατεύσετε τα παιδιά μας εμάς  τις οικογένειες τους-μας, που είναι τα ειδικά μέτρα που πήρατε για να στηρίξετε την απόφαση σας;

  Σε όλες τις δομές ειδικής του νησιού μας δεν έχουν γίνει δειγματολογικα τεστ ο σύλλογος μας επικοινώνησε με την 7η υγειονομική υπηρεσία Κρήτης και η απάντηση ήταν πως μόνο με αίτημα  του διευθυντή και με σειρά προτεραιοτητας θα επισκέπτεται το σχολείο ειδικό κλιμάκιο.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ τώρα τεστ σε όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δεύτεροβαθμιας ανά νόμο τουλάχιστον ανά 3 ημέρες.

  ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ άμεση αναπλήρωση όσων συναδέλφων κάνουν χρήση της άδειας ειδικού σκοπού έτσι ώστε να είναι πλήρως στελεχωμένα τα σχολεία μας από όλες τις ειδικότητες καθώς ακόμα υπάρχουν ακάλυπτα λειτουργικά κενά από όλες τις ειδικότητες μας.

  ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ στελέχωση με προσωπικό καθαριότητας στο τριπλάσιο αριθμό από ότι είναι τώρα.

 Για άλλη μια φορά μας αφήνεται στο έλεος απροστάτευτους και εκτεθειμένους, πάρτε σοβαρά τις θέσεις ευθύνης που κατέχετε και κάντε το σωστό είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαίδευσης και το αποδεικνύουμε καθημερινά.

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020

Αποχή απο τις εκλογές!

 Καμία συμμετοχή – μαζική αποχή από τις ηλεκτρονικές ψευδοεκλογές για αιρετούς στα Υπηρεσιακά Συμβούλια!


Ως Δ. Σ. του ΣΕΕΠΕΑ ΚΡΗΤΗΣ

Καλούμε τους συναδέλφους να απέχουν από την ηλεκτρονική ψηφοφορία, συντασσόμαστε με τις αποφάσεις της ΠΟΣΕΕΠΕΑ. 

Καμιά συμμετοχή ως μέλη της εφορευτικής επιτροπής που ορίζεται από τις ΠΔΕ.

 


Δε νομιμοποιούμε τη διαδικασία, δεν ψηφίζουμε ηλεκτρονικά.

Όλες και όλοι ΑΠΕΧΟΥΜΕ!!!


Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020

Κακοβουλο υλικο μεσω e-mail

 Σας ενημερώνουμε ύστερα από επισήμανση μελών που έχουν λάβει e-mail του συλλόγου μας στα οποία εμπεριέχεται κακόβουλο υλικό προσοχή Μην ανοίγετε τα αρχεία. 

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020

ΘΕΜΑ: «ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΩΝ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ»

  ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ 20/ 10/2020  

ΑΡ . ΠΡΩΤΟΚΌΛΛΟΥ 63/2020  Κοινοποίηση Προς:  

ΠΔΕ ΚΡΗΤΗΣ 

ΘΕΜΑ: «ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΩΝ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ»

Αξιότιμοι/ες κύριοι/κυρίες,

Ο ΣΕΕΠΕΑ ΚΡΗΤΗΣ, ως ο συνδικαλιστικός φορέας που εκπροσωπεί το Ειδικό Εκπαιδευτικό και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό στην περιφέρεια ΚΡΗΤΗΣ, σας αποστέλλει την παρούσα προκειμένου να ενημερώσει για τις αποφάσεις που έλαβε ομόφωνα σχετικά με τις εκλογές των Υπηρεσιακών Συμβουλίων των μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) που έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν ηλεκτρονικά στις 7 Νοεμβρίου 2020. 

Το ΔΣ του ΣΕΕΠΕΑ ΚΡΗΤΗΣ συντασσόμενο με την απόφαση της ΠΟΣΕΕΠΕΑ (Αρ. Πρωτ:46 /19-10-2020), του δευτεροβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου του ΕΕΠ-ΕΒΠ, καταγγέλλει την ηλεκτρονική ψηφοφορία που επέβαλλε το Υπουργείο Παιδείας χωρίς διάλογο με τις Ομοσπονδίες και χωρίς να διασφαλίζει τα απαραίτητα εχέγγυα για αδιάβλητη και ασφαλή εκλογική διαδικασία  και δηλώνει υπεύθυνα ότι: 

• Αποσύρει το ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ Ε.Ε.Π. ΚΑΙ Ε.Β.Π.  ΚΡΗΤΗΣ με όλες τις επιμέρους υποψηφιότητες και ζητά ατομική δήλωση απόσυρσης υποψηφιότητας από το ΠΥΣΕΕΠ.  

 Δεν ορίζει εκπρόσωπο από το ΣΕΕΠΕΑ ΚΡΗΤΗΣ ως μέλος της εφορευτικής επιτροπής

 • Καλεί όλους τους συναδέλφους ΕΕΠ-ΕΒΠ  ΚΡΗΤΗΣ. Να απέχουν από την εκλογική διαδικασία

Καλεί τους συναδέλφους που ορίστηκαν από την ΠΔΕ ΚΡΗΤΗΣ ως μέλη της εφορευτικής επιτροπής να μην αποδεχτούν τον ορισμό τους και τους παρέχει συνδικαλιστική κάλυψη σε περίπτωση που δεχτούν πιέσεις για συμμετοχή στη διαδικασία

• Ζητάει επίσημα την αναβολή διενέργειας των εκλογών για την ανάδειξη εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια με ταυτόχρονη παράταση της θητείας των υπαρχόντων, καθώς και διεξαγωγή τους με κανονική ψηφοφορία, σε εργάσιμη ημέρα, χωρίς άδεια




Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020

ΘΕΜΑ: «ΣΕΕΠΕΑ- ΚΡΗΤΗΣ- Κήρυξη τρίωρης διευκολυντικής στάσης εργασίας την Πέμπτη 15/10/2020 ».

   

Σ . Ε . Ε. Π. Ε. Α . ΚΡΗΤΗΣ 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΕΙΔΙΚΟΥ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ –  ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ  ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ 

Δ ΙΕΥΘΥΝΣΗ : ΖΕΥΞ ΙΔΩΣ Κ ΑΙ  ΑΠ ΕΛΛΟΥ 

ΤΡΕΙΣ  ΒΑΓΙΕΣ , ΗΡΑΚΛΕ ΙΟ ΚΡΗΤΗΣ 

Email:  seepeakritis@gmail.com 

Τ η λ . 6 9 4 76 0 7 5 2 9 / 6 9 87 9 2 9 0 7 8 

 ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ 13/ 10/2020  

ΑΡ . ΠΡΩΤΟΚΌΛΛΟΥ 62/2020  Κοινοποίηση Προς:  

ΠΔΕ ΚΡΗΤΗΣ 

Διευθύνσεις  Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης 

ΘΕΜΑ: «ΣΕΕΠΕΑ- ΚΡΗΤΗΣ- Κήρυξη τρίωρης διευκολυντικής στάσης εργασίας την Πέμπτη 15/10/2020 ». 

Το Δ.Σ. του ΣΕΕΠΕΑ ΚΡΗΤΗΣ,  προκειμένου να συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι ΕΕΠ ΕΒΠ στην  πανεκπαιδευτική συγκέντρωση   την Πέμπτη 15/10/2020

  κηρύσσει διευκολυντική Στάση Εργασίας από τις 11:00 π.μ ως 14:00 μ.μ. (τις  τρεις  τελευταίες  ώρες  του  πρωινού  κύκλου  – τρεις  πρώτες  του  απογευματινού)     

Υπενθυμιζουμε ότι :Η ΠΟΣΣΕΕΠΕΑ κυρηξε  με την αποφαση με αρ πρωτ. 45 / 13-10-2020 από 8:00 έως τις 11:00 

Ζητά, όπως η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ να ληφθούν μια σειρά από ενισχυτικά μέτρα για τα σχολεία και συγκεκριμένα:

- Μείωση των μαθητών ανά τμήμα, με μέγιστο τους 15 και με ένα μαθητή ανά θρανίο έτσι ώστε να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις όπως και στους άλλους κλειστούς χώρους. 

- Κατάργηση του νόμου Κεραμέως (Ν.4692/2020) που αύξησε τον αριθμό 

μαθητών ανά τμήμα στους 25 από 22 εν μέσω πανδημίας! 

- Μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών και ΕΕΠ-ΕΒΠ σε Γενική και Ειδική 

εκπαίδευση για την κάλυψη των οργανικών και λειτουργικών ελλείψεων στα σχολεία. 

- Μη εφαρμογή των 3μηνων συμβάσεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών και ΕΕΠ-ΕΒΠ. 

- Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ, δωρεάν από το κράτος, σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.

- Αύξηση του προσωπικού καθαριότητας με μόνιμη σχέση εργασίας, ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των σχολείων καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου


Ο ΣΕΕΠΕΑ ΚΡΗΤΗΣ καλεί όλους τους συναδέλφους  να συμμετέχουν δυναμικά  σε όλες τις  δράσεις  και κινητοποιήσεις που διοργανώνονται  εκείνη τη μέρα στη χώρα. 


  


Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020

ΘΕΜΑ: «ΣΕΕΠΕΑ- ΚΡΗΤΗΣ- Κήρυξη τρίωρης διευκολυντικής στάσης εργασίας για τη δίκη της Χρυσής Αυγής».

  ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ 6/ 10/2020 

ΑΡ . ΠΡΩΤΟΚΌΛΛΟΥ 61/2020 

Κοινοποίηση Προς: 

ΠΔΕ ΚΡΗΤΗΣ

Διευθύνσεις  Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης

ΘΕΜΑ: «ΣΕΕΠΕΑ- ΚΡΗΤΗΣ- Κήρυξη τρίωρης διευκολυντικής στάσης εργασίας για τη δίκη της Χρυσής Αυγής».

Το Δ.Σ. του ΣΕΕΠΕΑ ΚΡΗΤΗΣ,  προκειμένου να συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι ΕΕΠ ΕΒΠ στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας που γίνεται στις 7 του Οκτώβρη 2020 και ώρα 11.00πμ 

Ημέρα ανακοίνωσης της απόφασης για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, κηρύσσει διευκολυντική Στάση Εργασίας από τις 8:00 έως 11:00πμ .Υπενθυμιζουμε ότι :Η ΠΟΣΣΕΕΠΕΑ κυρηξε  με την αποφαση με αρ πρωτ. 44/ 4-10-2020 από 11:00 έως τη λήξη του ωραρίου (τις  τρεις  τελευταίες  ώρες  του  πρωινού  κύκλου  – τρεις  πρώτες  του  απογευματινού)  

Ο ΣΕΕΠΕΑ ΚΡΗΤΗΣ καλεί όλους τους συναδέλφους  να συμμετέχουν δυναμικά  σε όλες τις  δράσεις ενάντια στο φασισμό και κινητοποιήσεις που διοργανώνονται  εκείνη τη μέρα στη χώρα.


Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

Ανακοίνωση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το ΔΣ του ΣΕΕΠΕΑ ΚΡΗΤΗΣ κάθε χρόνο πραγματοποιεί επίσκεψη ανά νομο του νησιού μας γνωρίζοντας από κοντά συναδέλφους ΕΕΠ-ΕΒΠ για συζήτηση, προβληματισμούς και προτάσεις. Λόγω της κατάστασης που βιώνουμε εν μέσω πανδημίας τηρώντας τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί η δράση αυτή θα πραγματοποιηθεί για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά αλλά μεμονωμένα στις συναντήσεις οι ειδικότητες μας, με αφορμή λοιπόν αιτημάτων και προβληματισμων συναδέλφων ΠΕ25 (ΣΧΟΛΙΚΟΊ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ) που αφορούν αντικείμενο-καθηκοντολογιο γενικής και ειδικής και την συσχέτιση ανάθεσης αρμοδιοτήτων υπεύθυνου covid κρίναμε αναγκαίο να γίνουν νωρίτερα και αμμεσα οι συναντήσεις αυτές, σε συνεργασία με την αιρετό μας κ. Γεωργία Καρτσωνάκη ΠΕ25 όπου θα πάρε βρίσκεται μαζί μας για τους συναδέλφους ΠΕ25 το πρόγραμμα έχει οριστεί ως εξης:


ΧΑΝΙΆ

Σάββατο 26/09/20 στις 09:30π.μ

Στον Δημοτικό κήπο Χανιων


ΡΕΘΥΜΝΟ

Σάββατο 03/10/2020 στις 10:00 π.μ

Στο καφέ LUX στην παραλια


ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Σάββατο 03/10/20 στις 19:00 μ. μ

Στο καφέ Μαρίνα στο λιμάνι


Για το Λασίθι ενδιαφέρονται 4 συνάδελφοι όπου εξέφρασαν την επιθυμία να πάρε βρεθούν στο Ηράκλειο.


Θα ακολουθήσουν σχετικές ανακοινώσεις και χρονοδιάγραμμα για όλες τις υπόλοιπες ειδικότητες μας.


Τηλ. Επικοινωνιας:

Βασιλάκη Μαλβινα 6987929078

Καρτσωνακη Γεωργία 6973491860

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

«Εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων του Ε.Ε.Π. & του Ε.Β.Π. στο Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. ΚΡΗΤΗΣ»

 ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ


Προς όλους τους εργαζόμενους ΕΕΠ/ΕΒΠ των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης Κρήτης


ΘΕΜΑ: «Εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων του Ε.Ε.Π. & του Ε.Β.Π. στο  Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. ΚΡΗΤΗΣ»


Αγαπητοί συνάδερφοι,


Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, αρίθμ. 124680/Ε4/18.09.2020 «Εκλογές αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π., Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.)»

Οι εκλογές για την ανάδειξη αιρετών μελών του Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. και του Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. θα διεξαχθούν την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020.  

 α. Δικαίωμα του εκλέγειν έχουν τα τακτικά μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) που ανήκουν οργανικά σε Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ) και σε Κέντρα Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ) της χώρας, καθώς και οι προσωρινοί αναπληρωτές ΕΕΠ και ΕΒΠ οι οποίοι σε κάθε περίπτωση πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στον πίνακα των εκλογέων. 

β. Δικαίωμα του εκλέγεσθαι έχουν μόνο τα τακτικά μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Γνωμοδότηση ΝΣΚ 32/2011) 


Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν ως υποψήφιοι για τις εκλογές των  αιρετών  εκπρόσωπων για το ΠΥΣΕΕΠ ΚΡΗΤΗΣ θα πρέπει να συμπληρώσουν τη συνημμένη αίτηση και να την υποβάλλουν το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 12 βραδινή στο email του ΣΕΕΠΕΑ ΚΡΗΤΗΣ   

 (   seepeakritis@gmail.com)

προκειμένου να διαβιβαστούν οι υποψηφιότητες εγκαίρως στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης


Για το Δ. Σ.



























ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΑΙΡΕΤΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ

ΠΥΣΕΕΠ ………





ΟΝΟΜΑ: ……………………………………….


ΕΠΩΝΥΜΟ: …………………………………............


ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΕΡΑ:……………………………


ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ………………………………………


ΘΕΣΗ ΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΩΣ ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ: ………………………………………


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ:………………… .……………………………………………………


ΤΗΛΕΦΩΝΟ: ……………………………………


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ 

ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ:

…………………………………….




Προς: ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ  ΚΡΉΤΗΣ 



 Παρακαλώ να προωθήσετε αρμοδίως την υποβολή της υποψηφιότητάς μου για τις εκλογές αιρετών εκπροσώπων του Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Κρήτης που θα διεξαχθούν την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020




........,  -09-2020




        Ο ΑΙΤΩΝ/Η ΑΙΤΟΥΣΑ




Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020

Επιστολή προς Υπουργείο απο ΣΕΕΠΕΑ ΚΡΗΤΗΣ ΓΙΑ ΑΔΕΙΑ ΑΝΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΚΥΗΣΗΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ, ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΑ

 


Επιστολή του Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α Κρήτης 

Προς το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων



Αξιότιμες-οι Κυρίες/ Κύριοι,


Ο Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α Κρήτης με αφορμή τις τοποθετήσεις των νέων μόνιμων μελών και τις επικείμενες προσλήψεις αναπληρωτών όλων των κλάδων θέλει να επισημάνει κάποια σημαντικά θέματα, που χρήζουν άμεσης διερεύνησης και παρέμβασης από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας.

Αρχικά, οι νεοδιόριστοι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π, οι οποίοι είναι γονείς παιδιών έως τεσσάρων ετών πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες διευκολύνσεις με τους μόνιμους συναδέλφους, διευκολύνσεις και άδειες, οι οποίες είναι θεσμοθετημένες από τον υπαλληλικό κώδικα. Η άδεια κύησης και η άδεια ανατροφής τέκνου αποτελούν αναφαίρετο δικαίωμα όλων των συναδέλφων μόνιμων και αναπληρωτών.  Η προστασία της μητρότητας και η ενθάρρυνση του νέου πληθυσμού να συμβάλλει στο μεγάλο πρόβλημα της υπογεννητικότητας της χώρας μας, πρέπει να είναι πρωταρχική αρμοδιότητα και ανάγκη του Υπουργείου Παιδείας. Η ανισότητα στον τομέα αυτό θα δημιουργήσει δυσχέρειες στις οικογένειες και θα διαιωνίσει τις παθογένειες του ελληνικού συστήματος απέναντι στις ανάγκες και τα δικαιώματα των πολιτών του.

Επίσης, οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί και μέλη Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π , οι οποίοι έχουν ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, πρέπει να εξαιρεθούν από την υποχρέωση να παραμείνουν δυο χρόνια στην οργανική θέση, όπου τοποθετήθηκαν, καθώς οι ανάγκες τους μπορεί να είναι διαφορετικές τόσο για την υγεία τους όσο και για την οικογένειά τους. Πρέπει να γίνει προσεκτικός έλεγχος και να διαπιστωθούν οι πραγματικές ανάγκες των συναδέλφων. 

'Ενα φλέγον ζήτημα είναι οι τοποθετήσεις των αναπληρωτών συναδέλφων. Για πρώτη φορά τα μέλη Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π θα τοποθετηθούν με τον ενιαίο πίνακα και μέσω του συστήματος opsyd. Οι προσλήψεις πρέπει να γίνουν στο σύνολο των διαθέσιμων πιστώσεων για να μην υπάρχει καταστρατήγηση του πίνακα. Καθώς και οι τοποθετήσεις θα πρέπει να γίνουν μόνο με τη σειρά του πίνακα, καθώς τα όλα τα προσόντα έχουν ήδη προσμετρηθεί στη σειρά κατάταξης.

Επίσης, ζητάμε την άμεση διάθεση των 3200 πιστώσεων Ψυχολόγων και Κοινωνικών Λειτουργών για το νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, που έχει εγκριθεί για την σύσταση ΕΔΕΑΥ στη Γενική Εκπαίδευση.

Επιπλέον, το Υπουργείο Παιδείας και θρησκευμάτων ανακοίνωσε τον εξοπλισμό των ΚΕΣΥ με ψυχομετρικά εργαλεία και την επιμόρφωση  254 ψυχολόγων. Μια κίνηση θετική για τη λειτουργία των ΚΕΣΥ. Εμείς ως Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α Κρήτης θα θέλαμε να ζητήσουμε από το Υπουργείο Παιδείας την επιμόρφωση όλων των ψυχολόγων που θα εργαστούν στα ΚΕΣΥ, όλων των νεοδιοριζόμενων μόνιμων ψυχολόγων και όλων των ψυχολόγων, που θα εργαστούν σε ΕΔΕΑΥ και ΣΔΕΥ. Η επιμόρφωση όλων των ψυχολόγων στα σύγχρονα ψυχομετρικά εργαλεία είναι επιτακτική ανάγκη για τον κλάδο, καθώς βοηθάει στη σωστή διάγνωση των μαθητών και στην παροχή της κατάλληλης βοήθειας σε αυτούς.

Οι επόμενες μέρες είναι κρίσιμες για πολλά ζητήματα για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων. Ελπίζουμε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας θα αφουγκραστούν τις ανάγκες και τις ανησυχίες των εκπαιδευτικών και θα πράξουν τα δέοντα.


Με εκτίμηση το Δ.Σ του Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α ΚΡΗΤΗΣ:

ΜΑΛΒΙΝΑ ΒΑΣΙΛΑΚΗ

ΜΑΡΟΥΛΑΚΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

ΚΡΙΤΣΩΤΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΤΟΛΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

ΦΑΣΟΥΛΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ – ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ 
ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ 
       Σ. Ε. Ε. Π. Ε. Α.   ΚΡΗΤΗΣ 
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:ΖΕΥΞΙΔΩΣ ΚΑΙ ΑΠΕΛΛΟΥ 
ΤΡΕΙΣ ΒΑΓΙΕΣ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ 
Email : seepeakritis@gmail.com 
Τηλ. 6947607529 /6987929078         

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ 5/6/202
ΑΡ . ΠΡΩΤΟΚΌΛΛΟΥ 61
Κοινοποίηση Προς:
ΠΔΕ ΚΡΉΤΗΣ 

ΘΕΜΑ: «ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α ΚΡΗΤΗΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΗΡΥΞΗ 3ΩΡΗΣ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΤΗΝ  ΤΡΙΤΗ 9/6/2020» 
Το Δ.Σ. του Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΚΡΗΤΗΣ   ανταποκρινόμενο στις ανακοινώσεις της ΠΟΣΕΕΠΕΑ (30/5/2020 αρ. Πρωτ. 26)
Από τις 8:00 έως τις 11:00 και καλεί όλα τα μέλη του Συλλόγου να συμμετέχουν 
Μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση. Υπενθυμίζουμε στα μέλη μας ότι το Δ.Σ. της 
ΠΟΣΕΕΠΕΑ έχει κηρύξει στάση εργασίας από τις 11:00-14:00, για τις συγκεκριμένη
Ημέρα  καλύπτοντας και το ωράριο των συναδέρφων που εργάζονται στα  Ολοήμερα Σχολεία από τις 13:00 έως τις 16:00. 
 Απαιτούμε:
•        Την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο είναι αντιεκπαιδευτικό, πλήττει τη δωρεάν δημόσια εκπαίδευση, τα δικαιώματα μαθητών στη μόρφωση και τις εργασιακές συνθήκες εκπαιδευτικών, ειδικού εκπαιδευτικού και ειδικού βοηθητικού προσωπικού.
•        Να μην τεθεί σε εφαρμογή η (ν)τροπολογία για τη ζωντανή μετάδοση του μαθήματος, η οποία παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα ανηλίκων μαθητών και εκπαιδευτικών καθώς και τις αρχές που διέπουν την ίδια την παιδαγωγική διαδικασία.
•      Μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών, ειδικού εκπαιδευτικού και ειδικού βοηθητικού προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών της εκπαίδευσης.
•        Την άμεση δρομολόγηση έκδοσης προκήρυξης για μόνιμους διορισμούς ΕΕΠ στα ΚΕΣΥ και στις υποστηρικτικές υπηρεσίες των ΕΔΕΑΥ που τόσο στήριξαν, στηρίζουν και θα στηρίζουν τον μαθητικό πληθυσμό και τις οικογένειές τους σε όλες τις συνθήκες της σχολικής και κοινωνικής ζωής.
•        Τη δημιουργία οργανικών θέσεων ΕΕΠ-ΕΒΠ σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.
•        Τη σοβαρή και βασιζόμενη σε επιστημονικά δεδομένα μέριμνα του Υπουργείου για τα φαινόμενα σχολικής βίας με την άμεση έναρξη διαλόγου με τις ομοσπονδίες και τα επιστημονικά τους όργανα.
•     Δε θα επιτρέψουμε ο σύμβουλος σχολικής ζωής να υποκαθιστά τα καθήκοντα των ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών που υπηρετούν στην εκπαίδευση και κατέχουν επαγγελματικά δικαιώματα μέσα από την άδεια άσκησης των επαγγελμάτων τους.

Με εκτίμησηΤο ΔΣ ΣΕΕΠΕΑ ΚΡΗΤΗΣ


Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ: Η δύσκολη εξίσωση για τα ειδικά σχολεία. Συνέντευξη τύπου της προεδρου ΣΕΕΠΕΑ ΚΡΗΤΗΣ


https://www.patris.gr/2020/05/28/pos-tha-epistrepsoyn-i-dyskoli-exisosi-gia-ta-eidika-scholeia/

ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ: Η δύσκολη εξίσωση για τα ειδικά σχολεία. Συνέντευξη τύπου της προεδρου ΣΕΕΠΕΑ ΚΡΗΤΗΣ


Εδωσαν έναν τεράστιο αγώνα για να κρατήσουν τα παιδιά τους 
ψυχικά υγιή όλο το διάστημα της καραντίνας, αγωνιούν για να τα στείλουν ξανά στο σχολείο αλλά νοιάζονται, πρώτα από όλα, για την ασφάλειά τους.
Οι γονείς των μαθητών των σχολείων Ειδικής Αγωγής ανέβηκαν έναν δικό τους Γολγοθά τους προηγούμενους μήνες και ελπίζουν ότι το κουδούνι θα χτυπήσει και όλα θα κυλήσουν ομαλά, αλλά δε δηλώνουν αισιόδοξοι.
Την ίδια αγωνία συμμερίζονται και οι εκπαιδευτικοί που γνωρίζουν τις δυσκολίες λειτουργίας των σχολείων σε συνθήκες προ κοροναϊού.


Η πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Βοηθητικού Προσωπικού Κρήτης, κ. Μαλβίνα Βασιλάκη
Η κ. Μαλβίνα Βασιλάκη

Η πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Βοηθητικού Προσωπικού Κρήτης, κ. Μαλβίνα Βασιλάκη, αναφέρει στην “Π” πως οι μαθητές των ειδικών σχολείων δεν υπάρχει περίπτωση να κρατήσουν τις απαιτούμενες αποστάσεις.
“Δεν μπορείς να μην πάρεις μια αγκαλιά αυτά τα παιδιά, δεν είναι όπως οι έφηβοι που μπορούν να καταλάβουν τι περνάμε”, αναφέρει.
Η κ. Βασιλάκη λέει πως το ειδικό και εκπαιδευτικό βοηθητικό προσωπικό, όπως οι φυσικοθεραπευτές, οι εργοθεραπευτές, τα άτομα που αναλαμβάνουν την καθαριότητα των μαθητών, δεν μπορούν να μείνουν σε απόσταση.
Χαρακτηρίζει ήρωες τους γονείς των μαθητών που χρειάστηκε να κρατήσουν τα παιδιά μέσα σε τέσσερις τοίχους όλο αυτό το διάστημα.
Η κ. Βασιλάκη αναφέρει πως υπάρχουν σχολεία με ελλιπείς υποδομές, με 200 παιδιά, ηλικίας από 17 ως 23 ετών, που δεν μπορούν να καλύψουν τις επιπλέον ανάγκες που προκύπτουν με την πανδημία. Θεωρεί πως η κατάσταση θα είναι επικίνδυνη για όλους, γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς.
“Θέλουμε να ανοίξουν τα σχολεία”, τονίζει, όπως λέει, έκαναν τόση δουλειά από απόσταση, υποστήριζαν από μακριά τους γονείς των μαθητών, οι κοινωνικοί λειτουργοί και οι ψυχολόγοι ήταν εκεί για να τους βοηθήσουν, όπως και τα ίδια τα παιδιά.
Αναφέρει, πως οι μαθητές των ειδικών  σχολείων δεν πηγαίνουν για να μάθουν την προπαίδεια, αλλά για να κοινωνικοποιηθούν και να κάνουν τις απαραίτητες θεραπείες τους. Το παράπονο όλων είναι πως η Ειδική Αγωγή είναι παραγκωνισμένη από το Υπουργείο, οι διορισμοί εκκρεμούν, υπάρχουν ελλείψεις σε προσωπικό και κάποιοι γονείς αναγκάζονται να κάνουν τις θεραπείες εκτός σχολείων.
Ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Λυκείου Ηρακλείου, κ. Μάρκος Καντιδάκης, αναφέρει πως ούτως ή άλλως το σχολείο έχει τεράστια κτηριακά προβλήματα που πρέπει να λυθούν.
Όταν βρέχει, οι αίθουσες πλημμυρίζουν, τα παιδιά μοιάζουν σα να είναι στοιβαγμένα σε κλουβιά και αναρωτιέται πώς θα τηρηθούν σε αυτή την κατάσταση τα μέτρα ασφαλείας. Ήδη, υπάρχουν επαφές με τον Δήμο προκειμένου να βρεθεί οικόπεδο για να ανεγερθεί ένα νέο κτήριο, όμως, αυτό, φυσικά, θα αργήσει να ολοκληρωθεί.
“Τα παιδιά μας δεν είναι αυτοκίνητα για να τα παρκάρουμε κάπου. Πρέπει κανείς να μπει στον ψυχικό τους κόσμο για να τα καταλάβει, δε νομίζω ότι το κάνει κάποιος που κάθεται σε μία καρέκλα”, λέει χαρακτηριστικά ο κ. Καντιδάκης. Τονίζει πως είναι ανάγκη, τουλάχιστον, να διασφαλιστεί ότι τα παιδιά θα είναι ασφαλή.

Οι όροι λειτουργίας

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Παιδείας και Υγείας για τον τρόπο επαναλειτουργίας των Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ) από την 1η Ιουνίου δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ (Β’ 2026/27.05.2020).
Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται, θα πρέπει να υιοθετούνται οι πρακτικές συστηματικού διαχωρισμού των μαθητών κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός των μαθητών και να διασφαλίζεται η τήρηση των απαιτούμενων αποστάσεών τους σε κάθε χώρο του σχολείου.
Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, το εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα διαλειμμάτων και το πρόγραμμα εφημεριών θα μπορεί να αναπροσαρμόζονται.
Δεν θα πραγματοποιείται η καθιερωμένη συγκέντρωση μαθητών στον προαύλιο χώρο πριν την έναρξη του ωρολογίου προγράμματος. Εξακολουθεί να ισχύει η οδηγία για την τήρηση απόστασης ενάμιση μέτρου.
Γενικότερα, για τις ΣΜΕΑΕ Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και την υλοποίηση της σίτισης σε αυτές, όπου προβλέπεται, θα γίνεται με παράδοση των γευμάτων σε πακέτα, τηρουμένων υψηλών προδιαγραφών υγιεινής και με χρήση του χώρου της τραπεζαρίας (τηρουμένων των αποστάσεων και σε μικρές ομάδες μαθητών).
Σε περίπτωση μη επάρκειας του χώρου της τραπεζαρίας, γίνεται χρήση άλλων χώρων του σχολείου, όπως του προαυλίου και των σχολικών αιθουσών. Επίσης, θα πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα για την επιμελή καθαριότητα και απολύμανση των χώρων σίτισης.
Στις περιπτώσεις που απαιτείται σωματική επαφή ή εκ του σύνεγγυς εκπαιδευτική καθοδήγηση και υποστήριξη των μαθητών, προβλέπεται η χρήση γαντιών, μη ιατρικής μάσκας ή προμετωπίδας για τις περιπτώσεις που απαιτείται να φαίνεται το στόμα του εκπαιδευτικού ή του ειδικού εκπαιδευτικού και ειδικού βοηθητικού προσωπικού, είναι υποχρεωτική. Κατά τα άλλα, η χρήση προστατευτικής μη ιατρικής μάσκας από μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό εντός των σχολικών μονάδων είναι προαιρετική.

Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Ενημέρωση για την έκτακτη συνάντηση με τον περιφεριακο διευθυντή εκπαίδευσης Κρήτης για το θέμα διάθεσης ΕΕΠ στα ΚΕΣΥ.

Ενημέρωση για την έκτακτη συνάντηση με τον περιφερικό διευθυντή εκπαίδευσης Κρήτης για το θέμα διάθεσης ΕΕΠ στα ΚΕΣΥ.
Πέμπτη 14/05/20
  Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις με την εφαρμογή της παράνομης εγκυκλίου του ΥΠΑΙΘ διαθέτοντας συναδέλφους ΕΕΠ στα ΚΕΣΥ της χώρας, εφαρμόζοντας εκπαιδευτικό νόμο και ΌΧΙ έκτακτο νόμο λόγω της πανδημίας αποφασίστηκε αιφνίδια η διάθεση εκπαιδευτικών και ΕΕΠ στα ΚΕΣΥ, χωρίς δική τους δήλωση, επικαλούμενο το γενικό νόμο περί στελέχωσης των ΣΜΕΑΕ, ΚΕΣΥ κ.α. κι όχι της κατάστασης κρίσης λόγω πανδημίας
χωρίς η συγκεκριμένη εγκύκλιος να δίνει σαφές οδηγίες με κριτήρια επιλογής αυτών. Δημιούργησε εύλογα τις ανησυχίες μας και την αντίδραση μας, εδώ πρέπει να τονίσουμε πως η δυσαρέσκεια μας δεν επικεντρώνεται στα ΚΕΣΥ ούτε στους συναδέλφους που τα υπηρετούν αλλά στις ασάφειες, τον παραγκωνισμό και την πλήρη αδιαφορία από το υπουργείο ενώ έχοντας στείλει προτάσεις-λύσεις για το κοινό καλό στα δικαιώματα των συναδέλφων η ομοσπονδία μας αγνοήθηκε πλήρως, εφάρμοσε λοιπόν το "Αποφασίζουμε και διατάζουμε" με όλες τις περιφερειακές διευθύνσεις της χώρας να μην έχουν κριτήρια επιλογών και να δημιουργούνται τεράστια προβλήματα και ερωτηματικά.
  Με τη σειρά τους οι συνάδελφοι που υπηρετούν σε ΣΜΕΑΕ και ΕΔΕΑΥ ενώ είναι κλειστά πράττουν σημαντικό έργο καθώς με όλη την κατάσταση που επικρατεί τόσο καιρό γνωρίζουμε πως όλες οι ειδικότητες κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές στηρίζουν με άπλετο χρόνο τα παιδιά και τις οικογένειες τους, με προσωπικά τηλέφωνα σε όλες τις ώρες της ημέρας και όλες τις μέρες της εβδομάδας. Πράττουν σημαντικό έργο λοιπόν "ΔΕΝ ΛΟΥΦΑΡΟΥΝ"
  Καταθέτοντας λοιπόν σήμερα όλους αυτούς τους προβληματισμούς στον περιφερειακό διευθυντή Κρήτης καθώς ενημερωμένος και έχοντας στα χέρια του το εξώδικο της ΠΟΣΕΕΠΕΑ
μας απάντησε πως κατανοεί πλήρως την κατάσταση αλλά από τη στιγμή που δεν το απέσυρε το υπουργείο ήταν υποχρεωμένος να το εφαρμόσει.
 Στην ερώτηση μας για τα κριτήρια που επιλέχθηκαν οι συνάδελφοι ήταν πως απευθύνθηκαν στο τμήμα του ΕΣΠΑ για διευκρινήσεις καθώς ούτε και εκείνοι είχαν ενημέρωση για την εγκύκλιο και την εφαρμογή της, συγκέντρωσαν τις ανάγκες από τους προϊστάμενους των ΚΕΣΥ οι αιτήσεις εθελοντισμού μας ενημέρωσε πως για την Κρήτη ήταν σε αριθμό τρεις-προϋπηρεσία συναδέλφων στα ΚΕΣΥ- κάλυψη αναγκών σε εκπαιδευτικούς.
 Επίσης μας διαβεβαίωσαν πως κάνοντας χρήση οι συνάδελφοι ειδικού σκοπού ή ανήκουν οι ίδιοι σε ευπαθείς ομάδες δεν αναπληρώνονται τα κενά.
  Στην ερώτηση μας γιατί δεν συνεδρίασαν τα περιφερειακά συμβούλια ΠΥΣΕΕΠ στη διαδικασία η απάντηση ήταν πως δεν ήταν απαραίτητο γιατί ο νόμος αναφέρει ότι μπορεί η ΠΔΕ να διαθέτει τους υπαλλήλους για το διάστημα των δύο μηνών αυτό γίνεται μόνο σε πολύ έκτακτες συνθήκες το πρόβλημα στα ΚΕΣΥ είναι κάτι μόνιμο όπως και αν δεν γίνουν όλες οι καλύψεις των πραγματικών κενών θα μπορούν ανά πάσα στιγμή να επικαλεστούν έκτακτες ανάγκες και να χρησιμοποιούν την ίδια η παρόμοιες εγκυκλίους.
  - Επόμενο θέμα ήταν ο προβληματισμός μας για τον αριθμό των πιστώσεων την νέα σχολική χρονιά.
  - Φοβούμενοι πως με τις πράξεις του υπουργείου, με την ευκολία να εφαρμόζει νέους εγκυκλίους να διαιωνιστεί η εκμετάλλευση και η καταπάτηση των δικαιωμάτων των συναδέλφων.
Απαιτούμε κάλυψη όλων των λειτουργικών κενών από όλες τις ειδικότητες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς όλες μαζί.
   Η συνάντηση να επαναληφθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα για όλες τις τρέχουσες εξελίξεις στην παιδεία.
 Με εκτίμηση....
Η πρόεδρος
Μαλβίνα Βασιλάκη
Η Γραμματέας
Μαρουλάκη Χριστίνα

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

Ζήταμε την άμεση συμπερίληψη των ΚΕΣΥ στο ΦΕΚ για την προστασία από τον κοροναϊό.


 ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ 11/3/2020
ΑΡ . ΠΡΩΤΟΚΌΛΛΟΥ 59/2020
Κοινοποίηση Προς:
ΠΔΕ ΚΡΗΤΗΣ


ΘΕΜΑ : Ζήταμε την άμεση  συμπερίληψη των ΚΕΣΥ στο ΦΕΚ για την προστασία από τον κοροναϊό.
Τετάρτη 11/03/2020
Αγαπητοί συνάδελφοι/ συναδέλφισσες,
                Μετά από απόφαση του Δ.Σ του ΣΕΕΠΕΑ ΚΡΗΤΗΣ για τα έκτακτα μέτρα, που έλαβε η κυβέρνηση για το προληπτικό κλείσιμο όλων των εκπαιδευτικών δομών και φορέων, θέλουμε να τονίσουμε την αναγκαιότητα να κλείσουν άμεσα και τα ΚΕΣΥ. Τα ΚΕΣΥ, τα κέντρα συμβουλευτικής και διάγνωσης, καθημερινά γεμίζουν ασφυκτικά από μαθητές, που περιμένουν να αξιολογηθούν, τους γονείς τους και διάφορους συνοδούς των μαθητών, αδέλφια και άλλους.                 Καθημερινά δεκάδες άτομα συνωστίζονται στον χώρο του ΚΕΣΥ. Οι εργαζόμενοι- εκπαιδευτικοί, αλλά και οι ίδιοι οι μαθητές πρέπει να προφυλαχθούν κατά την κρίσιμη αυτή περίοδο για την δημόσια υγεία.  Τα ΚΕΣΥ δεν είναι διοικητική δομή, όπως αναφέρουν οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης και το Υπουργείο Παιδείας, αλλά ένας ζωντανός οργανισμός εκπαίδευσης, όπου καθημερινά αξιολογεί μαθητές, κάνει συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη σε μαθητές και τις οικογένειες τους και πηγαίνει στον χώρο των σχολείων για αξιολόγηση, συμβουλευτική και υποστήριξη τόσο των μαθητών και των οικογενειών τους όσο και των εκπαιδευτικών, που υπηρετούν στα σχολεία.
                Επίσης, εδώ και δυο μήνες τα ΚΕΣΥ της χώρας, όπως και οι διευθύνσεις εκπαίδευσης, δεν έχουν συνεργεία καθαριότητας. Οι εργαζόμενοι μόνοι τους καθαρίζουν τους χώρους χωρίς τα κατάλληλα μέσα και τον απαραίτητο χρόνο. Σε άθλιες συνθήκες υγιεινής κάνουν το καθήκον τους, βλέποντας δεκάδες άτομα καθημερινώς.
                Θεωρούμε απαράδεκτη τη μη συμπερίληψη των ΚΕΣΥ στο ΦΕΚ για την προστασία από τον κοροναϊό. Ζήταμε την άμεση συμπερίληψη τους και την άμεση απολύμανση των χώρων τους. Οι εκπαιδευτικοί, το ειδικό επιστημονικό προσωπικό και οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΚΕΣΥ μας χρειάζονται δίπλα τους. Η προστασία του προσωπικού, των μαθητών και των οικογενειών τους είναι άμεση ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας και των εκάστοτε Διευθύνσεων Εκπαίδευσης. Κανένας διαχωρισμός στην υγεία μας.  Να κλείσουν τα ΚΕΣΥ της χώρας άμεσα.
               
Με εκτίμηση,
Το Δ.Σ του ΣΕΕΠΕΑ ΚΡΗΤΗΣ:
Μαλβίνα Βασιλάκη
Χριστίνα Μαρουλάκη
Παντελής Τόλης
Γιώργος Κριτσωτάκης
Ιωάννης Φασουλάκης

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΕΕΠΕΑ ΚΡΗΤΗΣ

ΘΕΜΑ : ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΕΕΠΕΑ ΚΡΗΤΗΣ

ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΝΩ  ΣΗΜΕΡΑ 9/3/2020 ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΔΕ ΚΡΗΤΗΣ Η ΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ  ΑΔΕΙΑ  ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ  ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΤΑΝ ΣΤΙΣ 19/3/2020 ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΜΕΤΑ  Δημοσιεύθηκαν στα ΦΕΚ B 726 – 08.03.2020  και ΦΕΚ B 727 – 08.03.2020 
 ΟΠΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ :  Αναστολή οιασδήποτε συνεδριακής εκδήλωσης στην επικράτεια για τις επόμενες 4 εβδομάδες.
ΕΤΣΙ Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΕ ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ. 
ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΕΚ ΝΕΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ.

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

Καλούμε όλα τα μέλη ΕΕΠ -ΕΒΠ του ΣΕΕΠΕΑ ΚΡΗΤΗΣ αύριο στις 10:00 πμ στο εργατικό κέντρο ηρακλείου όπου θα πραγματοποιηθεί διαμαρτυρία .

Καλούμε όλα τα μέλη ΕΕΠ -ΕΒΠ του ΣΕΕΠΕΑ ΚΡΗΤΗΣ 
αύριο στις 10:00 πμ στο εργατικό κέντρο ηρακλείου όπου θα πραγματοποιηθεί διαμαρτυρία .
Την στάση εργασίας καλύπτει ο ΣΕΕΠΕΑ ΚΡΗΤΗΣ για τις 8:00 εως 11:00 πμ και η ΠΟΣΕΕΠΕΑ για τις 11 έως τις 14:00. 
Την ίδια ώρα το Δ.Σ. του ΣΕΕΠΕΑ ΚΡΗΤΗΣ  θα παραστεί στην προγραμματισμένη συνάντηση με τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Κρήτης  για όλα τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν τους κλαδους μας ΕΕΠ-ΕΒΠ .
Tις προτάσεις σας μπορείτε να τις στέλνετε στο email  του συλλόγου seepeakritis@gmail.com .


Σ . Ε . Ε. Π. Ε. Α . ΚΡΗΤΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΕΙΔΙΚΟΥ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ –  ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ  ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
Δ ΙΕΥΘΥΝΣΗ : ΖΕΥΞ ΙΔΩΣ Κ ΑΙ  ΑΠ ΕΛΛΟΥ
ΤΡΕΙΣ  ΒΑΓΙΕΣ , ΗΡΑΚΛΕ ΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Τ η λ . 6 9 4 76 0 7 5 2 9 / 6 9 87 9 2 9 0 7 8



 ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ 16/2/2020
ΑΡ . ΠΡΩΤΟΚΌΛΛΟΥ 58/2020
Κοινοποίηση Προς:
ΠΔΕ ΚΡΗΤΗΣ

ΘΕΜΑ: «ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α ΚΡΗΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΗΡΥΞΗ 3ΩΡΗΣ ΣΤΑΣΗΣ  ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 18/2/2020 (8:00 -11:00)

ΤΡΙΤΗ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ 24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ  ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ!


Το ΔΣ του ΣΕΕΠΕΑ ΚΡΗΤΗΣ καλεί τα μέλη του και όλους τους συναδέλφους ΕΕΠ και ΕΒΠ που υπηρετούν σ΄όλες τις δομές ειδικής αγωγής των νομών της Κρήτης , να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία της Τρίτης 18 Φλεβάρη 2020 με 3ωρη στάση εργασίας από το σύλλογο μας τις ώρες 8:00 πμ έως 11:00 πμ και 3ωρη στάση από τις 11:00 πμ έως 14:00 μμ από την ΠΟΣΕΕΠΕΑ.


Η κοινωνική ασφάλιση είναι η μεγαλύτερη κατάκτηση των εργαζομένων και προϊόν πολύχρονων αιματηρών συγκρούσεων σε όλο τον κόσμο με τις κυβερνήσεις και το μεγάλο κεφάλαιο της κάθε χώρας.

Η Κοινωνική Ασφάλιση είναι Υγεία, Πρόνοια, προστασία στη δουλειά, κοινωνικές παροχές, εμβόλια, φάρμακα, δικαιώματα των ΑμΕΑ, συντάξεις!


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Δίνουμε απάντηση στην προπαγάνδα της κυβέρνησης που διατηρεί και επεκτείνει το νόμο Κατρούγκαλου  . Ο νόμος Βρούτση - Κατρούγκαλου οδηγεί  στην κατάργηση δικαιωμάτων και ανοίγει το δρόμο στην πλήρη ιδιωτικοποίηση της Ασφάλισης. Στην ουσία τον θωρακίζει και μονιμοποιεί όλες τις αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις των τελευταίων χρόνων: συνταξιοδότηση στα 67 ή 62 με 40 χρόνια δουλειάς (εμπαίζει τους νέους που ούτε τα μισά δε θα συμπληρώσουν!)

Μας κρύβουν ότι το Ασφαλιστικό αφορά πρώτα και κύρια τους νέους εργαζομένους και ακόµα περισσότερο όλους τους συμβασιούχους που ζουν αυτό το ιδιότυπο καθεστώς ομηρείας τα τελευταία χρόνια.


Το Ασφαλιστικό δεν είναι µόνο η σύνταξη. Είναι ντροπή το 2020:

  • Να απαγορεύεται να κάνουν οικογένεια, αφού προβλέπονται 8 εβδομάδες άδεια εγκυμοσύνης, 9 εβδομάδες άδεια λοχείας και μετά από 10 χρόνια αγώνων, κερδίζουν να έχουν 3,5 μήνες άδεια ανατροφής τέκνου.
  • Να παραιτούνται συνάδελφοι καρκινοπαθείς, όταν αναγκάζονται να µπουν στην τάξη ενώ κάνουν χημειοθεραπεία, αφού δικαιούμαστε 15 μέρες αναρρωτική άδεια και μετά από 10 χρόνια αγώνων κερδίσαμε άλλες 15 για τα βαριά νοσήματα. Είναι αίσχος να κόβεται το μισό μεροκάματο κατά τη διάρκεια της αναρρωτικής άδειας.
  • Να κινδυνεύει ανά πάσα στιγµή µια εγκυμονούσα συναδέλφισσα, αφού απαγορεύεται να πάρει άδεια επαπειλούμενης εγκυμοσύνης, ακόµα και όταν υπηρετεί σε δυσπρόσιτη περιοχή.
  • Να απαγορεύεται στο παιδί του αναπληρωτή να αρρωστήσει, αφού δε δικαιούται άδεια ασθενείας τέκνου και αναγκάζεται να παίρνει την κανονική άδεια η οποία είναι µόνο 7 μέρες το χρόνο.
  • Να πληρώνουν από την τσέπη τους ένα σωρό ιατρικές εξετάσεις.
  • Να περικόπτονται από τα ταμεία ακόµα και οι θεραπείες των μαθητών μας µε ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και αναπηρίες.


Το Ασφαλιστικό μας αφορά γιατί:

  • Κανένας από τους αναπληρωτές ακόµα και «αύριο το πρωί να διοριστούν» δεν πρόκειται να συγκεντρώσει εν ζωή 12.000 ένσημα, εκτός αν είναι ο Χαϊλάντερ!!!
  • Ο μέσος αναπληρωτής κολλάει κατά µέσο όρο 180 ένσημα, το χρόνο και αν συνυπολογίσουμε ότι τα προηγούμενα χρόνια δούλευε σε άλλες δουλειές, είναι ζήτημα αν συμπληρώνει 2.500 ένσημα. Αποτέλεσμα; Σύνταξη στα βαθιά γεράματα και 384 ευρώ που είναι εγγυημένη από το κράτος!

Η πάλη για την μόνιμη και σταθερή δουλειά, τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών έχει ευθεία συνάφεια µε το Ασφαλιστικό. Πρώτον, γιατί η ενεργός γήρανση, δηλαδή η σύνταξη στα 70 και 75, πέρα από τις τραγικές συνέπειες για τη ζωή των συναδέλφων και την εκπαιδευτική διαδικασία συνολικά παραπέμπει το διορισμό τους στις ελληνικές καλένδες. Δεύτερον γιατί είναι αυταπάτη να πιστεύει κανείς ότι µε το 20% του κλάδου να κολλάει το πολύ 200 ένσημα το χρόνο και µε το υπόλοιπο 80%

Διεκδικούμε:

· Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο! Αποκλειστικά Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση, με δημόσια και δωρεάν Υγεία - Παιδεία ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

·     Κατάργηση του ν. Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών νόμων.

·         Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών εδώ και τώρα.

·  Εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών µε αυτά των μονίμων.

·    Να προσμετράται η περίοδος της ανεργίας ως συντάξιμος χρόνος.

·   Κατάργηση της αύξησης των ορίων ηλικίας στα 67 έτη. Όρια ηλικίας στα 60 για τους άνδρες, 55 για τις γυναίκες.

·     Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης. Κατώτερη σύνταξη στο 80% του μισθού.

·         Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων.

Το δικαίωμα στην Κοινωνική Ασφάλιση είναι η μεγαλύτερη κατάκτηση της εργατικής τάξης, δεν το χαρίζουμε, δεν το παζαρεύουμε και θα το υπερασπιστούμε μέχρι το τέλος!





Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΕΕΠΕΑ ΚΡΗΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 22/2/2020

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΕΕΠΕΑ ΚΡΗΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΛΑΣΙΘΙΟΥ  ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 22/2/2020

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΠΩΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΕΕΠΕΑ ΚΡΗΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΛΑΣΙΘΙΟΥ,
ΕΩΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 18/2/2020 ΣΤΟ EMAIL ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ  seepeakritis@gmail.com

ΘΕΜΑ: «ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α ΚΡΗΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΗΡΥΞΗ 3ΩΡΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 18/2/2020 (8:00 -11:00)


Σ . Ε . Ε. Π. Ε. Α . ΚΡΗΤΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΕΙΔΙΚΟΥ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ –  ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ  ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
Δ ΙΕΥΘΥΝΣΗ : ΖΕΥΞ ΙΔΩΣ Κ ΑΙ  ΑΠ ΕΛΛΟΥ
ΤΡΕΙΣ  ΒΑΓΙΕΣ , ΗΡΑΚΛΕ ΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Τ η λ . 6 9 4 76 0 7 5 2 9 / 6 9 87 9 2 9 0 7 8



 ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ 16/2/2020
ΑΡ . ΠΡΩΤΟΚΌΛΛΟΥ 58/2020
Κοινοποίηση Προς:
ΠΔΕ ΚΡΗΤΗΣ

ΘΕΜΑ: «ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α ΚΡΗΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΗΡΥΞΗ 3ΩΡΗΣ ΣΤΑΣΗΣ  ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 18/2/2020 (8:00 -11:00)

ΤΡΙΤΗ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ 24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ  ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ!


Το ΔΣ του ΣΕΕΠΕΑ ΚΡΗΤΗΣ καλεί τα μέλη του και όλους τους συναδέλφους ΕΕΠ και ΕΒΠ που υπηρετούν σ΄όλες τις δομές ειδικής αγωγής των νομών της Κρήτης , να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία της Τρίτης 18 Φλεβάρη 2020 με 3ωρη στάση εργασίας από το σύλλογο μας τις ώρες 8:00 πμ έως 11:00 πμ και 3ωρη στάση από τις 11:00 πμ έως 14:00 μμ από την ΠΟΣΕΕΠΕΑ.


Η κοινωνική ασφάλιση είναι η μεγαλύτερη κατάκτηση των εργαζομένων και προϊόν πολύχρονων αιματηρών συγκρούσεων σε όλο τον κόσμο με τις κυβερνήσεις και το μεγάλο κεφάλαιο της κάθε χώρας.

Η Κοινωνική Ασφάλιση είναι Υγεία, Πρόνοια, προστασία στη δουλειά, κοινωνικές παροχές, εμβόλια, φάρμακα, δικαιώματα των ΑμΕΑ, συντάξεις!


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Δίνουμε απάντηση στην προπαγάνδα της κυβέρνησης που διατηρεί και επεκτείνει το νόμο Κατρούγκαλου  . Ο νόμος Βρούτση - Κατρούγκαλου οδηγεί  στην κατάργηση δικαιωμάτων και ανοίγει το δρόμο στην πλήρη ιδιωτικοποίηση της Ασφάλισης. Στην ουσία τον θωρακίζει και μονιμοποιεί όλες τις αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις των τελευταίων χρόνων: συνταξιοδότηση στα 67 ή 62 με 40 χρόνια δουλειάς (εμπαίζει τους νέους που ούτε τα μισά δε θα συμπληρώσουν!)

Μας κρύβουν ότι το Ασφαλιστικό αφορά πρώτα και κύρια τους νέους εργαζομένους και ακόµα περισσότερο όλους τους συμβασιούχους που ζουν αυτό το ιδιότυπο καθεστώς ομηρείας τα τελευταία χρόνια.


Το Ασφαλιστικό δεν είναι µόνο η σύνταξη. Είναι ντροπή το 2020:

  • Να απαγορεύεται να κάνουν οικογένεια, αφού προβλέπονται 8 εβδομάδες άδεια εγκυμοσύνης, 9 εβδομάδες άδεια λοχείας και μετά από 10 χρόνια αγώνων, κερδίζουν να έχουν 3,5 μήνες άδεια ανατροφής τέκνου.
  • Να παραιτούνται συνάδελφοι καρκινοπαθείς, όταν αναγκάζονται να µπουν στην τάξη ενώ κάνουν χημειοθεραπεία, αφού δικαιούμαστε 15 μέρες αναρρωτική άδεια και μετά από 10 χρόνια αγώνων κερδίσαμε άλλες 15 για τα βαριά νοσήματα. Είναι αίσχος να κόβεται το μισό μεροκάματο κατά τη διάρκεια της αναρρωτικής άδειας.
  • Να κινδυνεύει ανά πάσα στιγµή µια εγκυμονούσα συναδέλφισσα, αφού απαγορεύεται να πάρει άδεια επαπειλούμενης εγκυμοσύνης, ακόµα και όταν υπηρετεί σε δυσπρόσιτη περιοχή.
  • Να απαγορεύεται στο παιδί του αναπληρωτή να αρρωστήσει, αφού δε δικαιούται άδεια ασθενείας τέκνου και αναγκάζεται να παίρνει την κανονική άδεια η οποία είναι µόνο 7 μέρες το χρόνο.
  • Να πληρώνουν από την τσέπη τους ένα σωρό ιατρικές εξετάσεις.
  • Να περικόπτονται από τα ταμεία ακόµα και οι θεραπείες των μαθητών μας µε ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και αναπηρίες.


Το Ασφαλιστικό μας αφορά γιατί:

  • Κανένας από τους αναπληρωτές ακόµα και «αύριο το πρωί να διοριστούν» δεν πρόκειται να συγκεντρώσει εν ζωή 12.000 ένσημα, εκτός αν είναι ο Χαϊλάντερ!!!
  • Ο μέσος αναπληρωτής κολλάει κατά µέσο όρο 180 ένσημα, το χρόνο και αν συνυπολογίσουμε ότι τα προηγούμενα χρόνια δούλευε σε άλλες δουλειές, είναι ζήτημα αν συμπληρώνει 2.500 ένσημα. Αποτέλεσμα; Σύνταξη στα βαθιά γεράματα και 384 ευρώ που είναι εγγυημένη από το κράτος!

Η πάλη για την μόνιμη και σταθερή δουλειά, τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών έχει ευθεία συνάφεια µε το Ασφαλιστικό. Πρώτον, γιατί η ενεργός γήρανση, δηλαδή η σύνταξη στα 70 και 75, πέρα από τις τραγικές συνέπειες για τη ζωή των συναδέλφων και την εκπαιδευτική διαδικασία συνολικά παραπέμπει το διορισμό τους στις ελληνικές καλένδες. Δεύτερον γιατί είναι αυταπάτη να πιστεύει κανείς ότι µε το 20% του κλάδου να κολλάει το πολύ 200 ένσημα το χρόνο και µε το υπόλοιπο 80%

Διεκδικούμε:

· Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο! Αποκλειστικά Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση, με δημόσια και δωρεάν Υγεία - Παιδεία ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

·     Κατάργηση του ν. Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών νόμων.

·         Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών εδώ και τώρα.

·  Εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών µε αυτά των μονίμων.

·    Να προσμετράται η περίοδος της ανεργίας ως συντάξιμος χρόνος.

·   Κατάργηση της αύξησης των ορίων ηλικίας στα 67 έτη. Όρια ηλικίας στα 60 για τους άνδρες, 55 για τις γυναίκες.

·     Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης. Κατώτερη σύνταξη στο 80% του μισθού.

·         Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων.

Το δικαίωμα στην Κοινωνική Ασφάλιση είναι η μεγαλύτερη κατάκτηση της εργατικής τάξης, δεν το χαρίζουμε, δεν το παζαρεύουμε και θα το υπερασπιστούμε μέχρι το τέλος!