Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022

Σχολεία και Πανδημία

Τα μέτρα προστασίας εναντίον  της πανδημίας covid-19 χάθηκαν στη πορεία για το άνοιγμα των Σχολείων στις 10.01.2022. Στην Ελλάδα των περίπου 50.000 κρουσμάτων ημερησίως, η Κυβέρνηση πήρε την πολιτική απόφαση να ανοίξει τα Σχολεία και να μην δώσει μια εβδομάδα παράταση στις σχολικές διακοπές, όπως είχε προτείνει μερίδα των επιστημόνων.

Στις πρώτες δύο μέρες λειτουργίας των Σχολείων της Χώρας έχουμε πάνω από 35.000 εκπαιδευτικούς και μαθητές νοσήσαντες. Η κυβέρνηση παίζει με την δημόσια υγεία βάζοντας πάνω από αυτήν το προσωπικό της στοίχημα για ανοιχτά Σχολεία πάση θυσία.

Οι εκπαιδευτικοί, που νοσούνε, δεν αντικαθίστανται άμεσα, οπότε δημιουργούνται καταστάσεις επικίνδυνες για την λειτουργία των Σχολείων. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στα Ειδικά Σχολεία, όπου η έλλειψη προσωπικού δημιουργεί προβλήματα εύρυθμης λειτουργίας και ασφάλειας τόσο των μαθητών όσο και των ίδιων των εκπαιδευτικών.

Ο Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α Κρήτης θέλει να καταγγείλει την προχειρότητα του σχεδίου της Κυβέρνησης για το άνοιγμα των Σχολείων και ζητάει την πλήρη στελέχωση των Σχολείων και ιδιαίτερα των Ειδικών Σχολείων με προσωπικό, που θα καλύπτει τους νοσήσαντες και με την πρόσληψη προσωπικού για τα υπάρχοντα κενά ειδικοτήτων και εκπαιδευτικών των Σχολείων μας.

Οι Πρωτοβάθμιες και Δευτεροβάθμιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης φέρουν την ευθύνη μαζί με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για τις ελλείψεις στο προσωπικό των Σχολείων της Χώρας. Οι Διευθυντές Εκπαίδευσης θέλοντας να χαϊδέψουν την κυβέρνηση ζητούν όλο και λιγότερο προσωπικό κρύβοντας τις πραγματικές ανάγκες των Σχολείων μας στα συρτάρια τους. 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: 

1. Άμεσες Προσλήψεις Προσωπικού στα Γενικά και Ειδικά Σχολεία.

2. Δωρεάν rapid test σε όλα τα Ειδικά Σχολεία της Χώρας σε καθημερινή βάση.

3. Παροχή όλων των μέσων προστασίας στα Σχολεία: μάσκες, αντισηπτικά, καθαριστικά υψηλής ποιότητας.

4.Κλείσιμο των Σχολικών Μονάδων με την ύπαρξη αυξημένων κρουσμάτων χωρίς τον κανόνα 50% και ένα κρουσμάτων.

5. Το άμεσο άνοιγμα των πινάκων προσωπικού  της Ειδικής Αγωγής για τη δημιουργία νέων πινάκων και νέων μόνιμων προσλήψεων στα υποστελεχωμένα Ειδικά Σχολεία της Χώρας.

Τα Δημόσια Σχολεία είναι οι πηγές γνώσης και διαπαιδαγώγησης των παιδιών μας. Δεν είναι πλαίσιο για τα κυβερνητικά, κομματικά, συνδικαλιστικά παιχνίδια κανενός. Η Δημόσια Υγεία και η Προστασία των παιδιών μας και των εκπαιδευτικών πρέπει να γίνει η προτεραιότητα της Κυβέρνησης.

Με εκτίμηση,

Φασουλάκης Ιωάννης

Πρόεδρος Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α Κρήτης