Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2021

Ευχές από το νέο Δ.Σ του Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α Κρήτης

Το νέο Δ.Σ του Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α Κρήτης συγκροτήθηκε  σε σώμα με ομόφωνη γνώμη ως εξής:

Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΚΡΗΤΗΣ:

Πρόεδρος: Φασουλάκης  Ιωάννης

Αντιπρόεδρος: Νικολαϊδου Ξανθίππη

Γενικός Γραμματέας: Δεληγιάννη Ελευθερία

Ταμίας: Κουρκούνα Μαρία

Τακτικό Μέλος: Μπριτζολάκη Θεανώ

Σας ευχόμαστε Καλές Γιορτές και ο νέος χρόνος να φέρει σε εσάς κι στους αγαπημένους σας ευτυχία, υγεία, αγάπη και δημιουργικότητα :)






Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021

Αποτελέσματα Εκλογών Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. Κρήτης

Τα αποτελέσματα των σημερινών εκλογών:

Για το Δ.Σ του Συλλόγου μας:

1. Φασουλάκης Γιάννης 91 ψήφοι

2. Κουρκούνα Μαρία 62 ψήφοι

3. Δεληγιάννη Ελευθερία 57 ψήφοι

4. Νικολαΐδου Ξανθίππη 45 ψήφοι

5. Μπριτζολάκη Θεανώ 44 ψήφοι


Για τους αντιπροσώπους στην ΠΟΣΕΕΠΕΑ:

1. Φασουλάκης Γιάννης 87 ψήφοι

2.Δεληγιάννη Ελευθερία 54 ψήφοι

3. Κουρκούνα Μαρία 54 ψήφοι

4. Μαρτίνη Αντιγόνη 52 ψήφοι

5. Μπριτζολάκη Θεανώ 42 ψήφοι


Για την Ελεγκτική Επιτροπή:

1. Μαρτίνη Αντιγόνη 76 ψήφοι 

2. Κριτσωτάκης Γιώργος 75 ψήφοι

3. Οικονομάκης Νικόλαος 58 ψήφοι

Σας ευχαριστούμε όλους για τη στήριξή σας και τη συμμετοχή σας στην εκλογική διαδικασία. Το επόμενο διάστημα θα γίνει η συγκρότηση του νέου συμβουλίου. 




Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021

 

Εκλογές  του Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. Κρήτης

    Το Δ.Σ του Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. Κρήτης σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στην εκλογική διαδικασία του Συλλόγου μας. Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν δια ζώσης στο Ηράκλειο στις 18/12/2021, ημέρα Σάββατο και ώρα 10.00 π.μ έως 14.00μ.μ (Διεύθυνση: Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. Κρήτης, Ζεύξιδος & Απέλλου, Τρεις Βαγιές στο 3ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, το οποίο συστεγάζεται με το 45ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, Ηράκλειο Κρήτης.  Στη δια ζώσης διαδικασία θα παραστεί δικηγόρος και θα τηρούνται αυστηρά τα μέτρα για τον covid-19. Όσοι επιθυμούν να εγγραφούν στον Σύλλογο και να έχουν δικαίωμα ψήφου στις εκλογές, μπορούν να το πραγματοποιήσουν δια ζώσης την ημέρα των εκλογών. 

    Η συμμετοχή όλων των μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ στην εκλογική διαδικασία είναι πολύ σημαντική, καθώς μόνο αν είμαστε όλοι ενωμένοι, μπορούμε να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα μας και την συνέχεια της ύπαρξης του Συλλόγου μας.

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΚΡΗΤΗΣ


ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

      Δεληγιάννη Ελευθερία ΠΕ30

Διαλυνά Ελένη ΕΒΠ

Κουρκούνα Μαρία ΠΕ30

Λύτινα Ευανθία ΕΒΠ

Μιχελιουδάκη Άννα ΕΒΠ

Μπριτζολάκη Θεανώ ΕΒΠ

Νικολαϊδου Ξανθίππη ΠΕ23

Φασουλάκης Ιωάννης ΠΕ30


ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΣΤΗΝ Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α

            Δεληγιάννη Ελευθερία ΠΕ30

Διαλυνά Ελένη ΕΒΠ

Κουρκούνα Μαρία ΠΕ30

Λύτινα Ευανθία ΕΒΠ

Μαρτίνη Αντιγόνη ΕΒΠ

Μιχελιουδάκη Άννα ΕΒΠ

Μπριτζολάκη Θεανώ ΕΒΠ

Νικολαϊδου Ξανθίππη ΠΕ23

Οικονομάκης Νικόλαος ΠΕ25

Φασουλάκης Ιωάννης ΠΕ30


ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ


Κριτσωτάκης Γεώργιος ΠΕ25

Μαρτίνη Αντιγόνη ΕΒΠ

Οικονομάκης Νικόλαος ΠΕ25


Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ!!!

Η ανακοίνωση αφορά τους συναδέλφους, που διαμένουν στον Νομό Λασιθίου, και επιθυμούν να εγγραφούν και να ψηφίσουν με επιστολική ψήφο στις εκλογές του συλλόγου μας, οι οποίες θα διεξαχθούν το Σάββατο 18/12/2021 και ώρα 10.00-14.00        μ.μ. Λόγω σοβαρών συνθηκών δεν πραγματοποιήθηκαν εγγραφές στον Νομό Λασιθίου Οι συνάδελφοι να αποστείλουν το ενδιαφέρον και τα στοιχεία τους στο email του συλλόγο: seepeakritis@gmail.com.  . 

Με εκτίμηση,

το Δ.Σ του Συλλόγου

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021


 

Σύλλογος ΕΕΠ-ΕΒΠ Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΚΡΗΤΗΣ

08/12/2021 Α.Π: 200

Εκλογές και αποστολή υποψηφιοτήτων για το Δ.Σ του Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. Κρήτης, για αντιπροσώπους στην ΠΟΣΕΕΠΕΑ και για συμμετοχή στην ελεγκτική επιτροπή

    Το Δ.Σ του Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. Κρήτης σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στην εκλογική διαδικασία του Συλλόγου μας. Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν δια ζώσης στο Ηράκλειο στις 18/12/2021, ημέρα Σάββατο και ώρα 10.00 π.μ έως 14.00μ.μ (Διεύθυνση: Ζεύξιδος & Απέλλου, Τρεις Βαγιές στο 3ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, το οποίο συστεγάζεται με το 45ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου). Στη δια ζώσης διαδικασία θα παραστεί δικηγόρος και θα τηρούνται αυστηρά τα μέτρα για τον covid-19. Όσοι επιθυμούν να εγγραφούν στον Σύλλογο και να έχουν δικαίωμα ψήφου στις εκλογές, μπορούν να το πραγματοποιήσουν δια ζώσης την ημέρα των εκλογών. Τα εγγεγραμμένα μέλη των υπολοίπων Νομών της Κρήτης μπορούν να ψηφίσουν και με επιστολική ψήφο, οι επιστολές (φάκελοι με τα ψηφοδέλτια) θα σταλθούν στους χώρους εργασίας των μελών (Σχολεία ή ΚΕΔΑΣΥ, που υπηρετούν) μαζί με τις απαραίτητες οδηγίες. Τα μέλη οφείλουν να ταχυδρομήσουν την ψήφο τους μέσω ΕΛΤΑ.

    Η συμμετοχή όλων των μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ στην εκλογική διαδικασία είναι πολύ σημαντική, καθώς μόνο αν είμαστε όλοι ενωμένοι, μπορούμε να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα μας και την συνέχεια της ύπαρξης του Συλλόγου μας.

    Παρακαλούμε όλα τα μέλη, που επιθυμούν να συμμετάσχουν ως υποψήφιοι στις εκλογές να στείλουν άμεσα τις υποψηφιότητες τους από την Πέμπτη 09/12/2021 έως και την Κυριακή 12/12/2021 στις 12.00  το μεσημέρι. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή για το ψηφοδέλτιο του Δ.Σ, για την ελεγκτική επιτροπή και για την ανάδειξη αντιπροσώπων του συλλόγου στην ΠΟΣΕΕΠΕΑ. Δηλώστε στο παρακάτω link την υποψηφιότητα σας:

https://docs.google.com/forms/d/1dcNWcNFQNXyWc-UayEXOfn6hGBHdq9xA_CE5Lwz2vt8/edit

Με εκτίμηση,

το Δ.Σ του Συλλόγου:

Μαλβίνα Βασιλάκη

Χριστίνα Μαρουλάκη

Κριτσωτάκης Γιώργος

Τόλης Παντελής

Ιωάννης Φασουλάκης

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

 

Σύλλογος ΕΕΠ-ΕΒΠ Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΚΡΗΤΗΣ

30/11/2021

Α.Π: 199

Προς: Τα μέλη του Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. Κρήτης και εργαζόμενους, μόνιμους και αναπληρωτές  σε σχολεία και ΚΕΔΑΣΥ της Περιφέρειας Κρήτης

Κοινοποίηση: Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. 

Θέμα: Γενική Συνέλευση  του Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. Κρήτης.  

Το Δ.Σ του Συλλόγου αποφάσισε ομόφωνα στη συνεδρίαση της Δευτέρας  29/11/2021, την πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021 στις 17:30 εξ αποστάσεως μέσω ΖΟΟΜ, με θέματα Ημερήσιας Διάταξης:

  • Απολογισμός Δράσης Δ.Σ. 

  • Οικονομικός Απολογισμός Δ.Σ. 

  • Ανάγνωση και έγκριση της Έκθεσης της Ελεγκτικής Επιτροπής 

  • Έγκριση Πεπραγμένων Προγραμματισμός Δράσεων 2022 

Επισημαίνουμε ότι επειδή, όπως προβλέπει το Καταστατικό του Συλλόγου, τη Γενική Συνέλευση δύνανται να παρακολουθήσουν τα ταμειακώς ενημερωμένα μέλη και για να υπάρξει δυνατότητα συμμετοχής και παρακολούθησης, θα πρέπει να αποσταλεί από τον κάθε συνάδελφο μόνιμο ή αναπληρωτή, εργαζόμενο  σε σχολεία ή ΚΕΔΑΣΥ της Περιφέρειας Κρήτης στο mail του Συλλόγου seepeakritis@gmail.com, μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τα στοιχεία του (Ονοματεπώνυμο-σχολείο ή ΚΕΔΑΣΥ εργασίας, τηλέφωνο), ώστε να του αποσταλεί  το link παρακολούθησης. Σε επόμενη ανακοίνωση θα υπάρξει ενημέρωση για τον τρόπο σύνδεσης στο ΖΟΟΜ για την παρακολούθηση της Γ.Σ. 

Το Δ.Σ του Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΚΡΗΤΗΣ Θέλει να τονίσει τη σημαντικότητα της συμμετοχής όλων των μελών στις διαδικασίες της Γενικής Συνέλευσης και των επικείμενων εκλογών, που έπονται. Οι δύσκολες εποχές της πανδημίας και οι προσπάθειες του Υπουργείου Παιδείας να αποδυναμώσουν το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να μας βρουν όλους στην πρώτη τη γραμμή, να διεκδικούμε μέχρι τέλος τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων, τα δικαιώματα του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού.  


Με εκτίμηση το Δ.Σ του Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΚΡΗΤΗΣ

Μαλβίνα Βασιλάκη

Χριστίνα Μαρουλάκη

Παντελής Τόλης

Γιώργος Κριτσωτάκης

Ιωάννης Φασουλάκης


Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

 

Θέμα: Απεργειακές κινητοποιήσεις Πέμπτη 18/3/2021


  • Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ έχει κηρύξει απεργία για τους εργαζόμενους ΕΕΠ ΕΒΠ, καθ' όλη τη διάρκεια εφαρμογής των έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας για τις περιοχές που επιβάλλεται η αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από την Τρίτη 16/2/2021. Βάσει αυτού ο Σ.Ε.Ε.Π.ΕΑ Κρήτης ορίζει την Πέμπτη 18/3/2021 απεργία για τους ΕΕΠ ΕΒΠ σε ΣΜΕΑΕ.

  • Το Δ.Σ του Σ.Ε.Ε.Π.ΕΑ Κρήτης καλεί όλους τους συναδέλφους σε παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 18/3/2021 στη 13.00 μ.μ στα γραφεία της ΠΔΕ Κρήτης στο Ηράκλειο, Λ.Κνωσσού 6.

  • Το Δ.Σ του Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α Κρήτης ανταποκρινόμενο στην ανακοίνωση της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α (που εκδόθηκε στις 16/3/2021 με αριθ. Πρωτ. 18) κηρύσσει τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας την Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021 από τις 8:00 π.μ έως τις 11:00 π.μ και καλεί όλα τα μέλη του Συλλόγου να συμμετέχουν μαζικά σε αυτήν. Θέλουμε να υπενθυμίσουμε στα μέλη μας, ότι το Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ έχει κηρύξει στάση εργασίας από τις 11:00-14:00, για τις συγκεκριμένη ημέρα καλύπτοντας και το ωράριο των συναδέρφων που εργάζονται σε Ολοήμερα Σχολεία από τις 13:30 έως τις 16:00 για όλους τους εργαζόμενους ΕΕΠ ΕΒΠ σε Σχολεία γενικής που εργάζονται εξ αποστάσεως, όπως και σε εργαζομένους ΕΕΠ ΕΒΠ σε ΚΕΣΥ, οι οποίοι επιθυμούν να συμπαρασταθούν στις προγραμματισμένες δράσεις των οικείων ΣΕΕΠΕΑ για τα ειδικά σχολεία.

    Με εκτίμηση,

    το Δ.Σ του Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α Κρήτης



 ΘΕΜΑ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α ΚΡΗΤΗΣ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ


Το Δ.Σ του Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α Κρήτης ανταποκρινόμενο στην ανακοίνωση της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α (που εκδόθηκε στις 16/3/2021 με αριθ. Πρωτ. 18) κηρύσσει τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας την Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021 από τις 8:00 π.μ έως τις 11:00 π.μ και καλεί όλα τα μέλη του Συλλόγου να συμμετέχουν μαζικά σε αυτήν. Θέλουμε να υπενθυμίσουμε στα μέλη μας, ότι το Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ έχει κηρύξει στάση εργασίας από τις 11:00-14:00, για τις συγκεκριμένη ημέρα καλύπτοντας και το ωράριο των συναδέρφων που εργάζονται σε Ολοήμερα Σχολεία από τις 13:30 έως τις 16:00 για όλους τους εργαζόμενους ΕΕΠ ΕΒΠ σε Σχολεία γενικής που εργάζονται εξ αποστάσεως, όπως και σε εργαζομένους ΕΕΠ ΕΒΠ σε ΚΕΣΥ, οι οποίοι επιθυμούν να συμπαρασταθούν στις προγραμματισμένες δράσεις των οικείων ΣΕΕΠΕΑ για τα ειδικά σχολεία. Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ έχει κηρύξει απεργία για τους εργαζόμενους ΕΕΠ ΕΒΠ, καθ' όλη τη διάρκεια εφαρμογής των έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας για τις περιοχές που επιβάλλεται η αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από την Τρίτη 16/2/2021. Βάσει αυτού ο Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. Κρήτης ορίζει την Πέμπτη 18/3/2021 απεργία για τους ΕΕΠ ΕΒΠ σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε.
Η κυβέρνηση αποφάσισε πρόσθετα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας , εξαιρώντας τα ειδικά σχολεία, με συνέπεια να θέτει σε κίνδυνο τις ζωές χιλιάδων μαθητών, Εκπαιδευτικών, Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού των Ειδικών Σχολείων. Τα ειδικά σχολεία βρίσκονται σε σοβαρό κίνδυνο λειτουργίας και υποστελέχωσης λόγω των αδειών ειδικού σκοπού του προσωπικού. Διεκδικούμε, ότι προβλέπεται για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, να αφορά όλους τους μαθητές, Γενικών και Ειδικών Σχολείων!
Με εκτίμηση,
το Δ.Σ του Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α Κρήτης

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021

Επιστολή διαμαρτυρίας

 Αξιότιμοι κύριοι - κυρίες,

Την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021 αποφασίσθηκε από την Κυβέρνηση

για «επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και 

ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-

19» αυστηρό lockdown έως τις 15 Φεβρουαρίου 2021 καθώς και η αναστολή 

λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων στους Δήμους 

Πατρέων, Χαλκιδέων, Αγίου Νικολάου Λασιθίου, Μυκόνου και Θήρας. Στη συνέχεια, 

από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας, ανακοινώθηκε ότι στις περιοχές όπου 

υπάρχει ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΟΛΥ ΑΥΞΗΜΕΝΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ, «Εξαιρετικώς επιτρέπεται η δια 

ζώσης λειτουργία ....β) των σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής όλων των βαθμίδων» 

από 8 έως και 15/2.

Είναι αργά για να σταθούμε σε όλες τις παραλείψεις που αφορούν στην 

αδιάλειπτη λειτουργία των ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 

από την αρχή του σχολικού έτους, ωστόσο, οι συνθήκες αυτή τη στιγμή είναι 

πιεστικές. Αναφορικά με το Ειδικό Δημοτικό και Ειδικό Νηπιαγωγείο Αγίου 

Νικολάου, αξίζει να επισημανθούν τα εξής:

• Οι δύο αυτές σχολικές μονάδες συστεγάζονται σε κτίριο που δεν πληροί τις

προϋποθέσεις για ασφαλή παραμονή μαθητών και εκπαιδευτικών σε αυτό

εν μέσω covid-19 (τουαλέτες και γραφεία στα οποία ο αέρας δεν 

ανανεώνεται λόγω έλλειψης παραθύρου, μικρές αίθουσες διδασκαλίας, 

αναπόφευκτος συγχρωτισμός κατά τα διαλείμματα).

• Ο μισός περίπου μαθητικός πληθυσμός προέρχεται από περιοχές του 

ευρύτερου Δήμου Αγίου Νικολάου (έως και 30km απόσταση από το 

σχολείο). Μετακινείται με ταξί καθημερινά, με ό,τι αυτό μπορεί να 

συνεπάγεται ως προς τη διασπορά του ιού σε περίπτωση κρούσματος.

• Υπάρχουν μαθητές οι οποίοι φιλοξενούνται σε κλειστή δομή προστασίας 

ανηλίκων. Πώς προστατεύονται ερχόμενοι σε επαφή με πληθυσμό από 

διαφορετικές περιοχές του δήμου; 

• Με δεδομένη την «…άμεση συσχέτιση της λειτουργίας των σχολείων με την 

αύξηση των κρουσμάτων…» (Τζανάκης, καθηγητής Πνευμονολογίας 

Πανεπιστημίου Κρήτης στην ενημερωτική εκπομπή της Δευτέρας, 

08/02/2021: «Κοινωνία Ώρα MEGA») με ποιο σκεπτικό εξαιρούνται οι 

Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης από την αναστολή διά 

ζώσης λειτουργίας του συνόλου των σχολικών μονάδων του Δήμου Αγίου 

Νικολάου, όταν μάλιστα ο πληθυσμός τους αποτελείται ως επί το πλείστον 

από ευπαθείς ομάδες (νευρολογικές, αναπτυξιακές διαταραχές), δηλαδή

άτομα που σε περίπτωση ασθένειας και εισαγωγής σε νοσοκομειακή δομή

θα χρειαστούν εξειδικευμένη διαχείριση και φροντίδα και που πιθανόν να 

μην είναι συνεργάσιμα;

• Ποια είναι τα προληπτικά μέτρα που λαμβάνονται από την έναρξη του 

δεύτερου κύματος της πανδημίας; Από τις αρχές Νοεμβρίου μέχρι και 

σήμερα στοχευμένα rapid test στους εκπαιδευτικούς διενεργήθηκαν δύο 

φορές (δηλαδή δύο test σε διάστημα τριών μηνών, όταν ο ιατρικός κόσμος

της χώρας συστήνει εβδομαδιαίο έλεγχο με ιδιαίτερη μέριμνα σε Σχολικές 

Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης).

• Οι Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης είναι οι μοναδικές 

εκπαιδευτικές μονάδες στις οποίες η χρήση μάσκας για τους μαθητές δεν 

είναι υποχρεωτική αφού για πολλούς από αυτούς δεν είναι ανεκτή ή δεν 

είναι σε θέση να συνεργαστούν. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των 

εκπαιδευτικών να τηρήσουν όσα μέτρα ασφαλείας μπορούν να τηρηθούν σε

ακατάλληλες κτηριακές συνθήκες και με δεδομένο ότι ο μαθητικός 

πληθυσμός αποζητά την επαφή με συμμαθητές και εκπαιδευτικούς, ποιες 

είναι οι συνθήκες αυτές που δρουν προληπτικά, ώστε το σχολείο να

καθίσταται ένας ασφαλής χώρος για όλους όσοι συμμετέχουν στην 

εκπαιδευτική διαδικασία; Γιατί θα πρέπει να τρέχουμε πίσω από τις εξελίξεις 

(διάγνωση κρούσματος covid-19) για να αποφασιστεί η αναστολή της διά 

ζώσης λειτουργίας εφόσον όλα τα δεδομένα της περιοχής συγκλίνουν προς

αυτή την κατεύθυνση και το Υπουργείο Παιδείας έχει ήδη αποφασίσει την 

αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων της περιοχής;

• Διανύουμε ήδη το δεύτερο μισό της τρέχουσας σχολικής χρονιάς. Πότε θα 

ξεκινήσει (και θα ολοκληρωθεί) η περιβόητη προτεραιοποίηση του 

εμβολιασμού στους εκπαιδευτικούς και δη σε όσους εργάζονται σε Σχολικές 

Μονάδες Ειδικής Αγωγής;

• Οι παρουσίες των μαθητών στα δύο σχολεία βαίνουν μειούμενες. Οι γονείς 

επιλέγουν να μη στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο εφόσον ο Δήμος Αγίου 

Νικολάου βρίσκεται σε επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου. Το γεγονός αυτό 

αντικρούει το επιχείρημα της Υπουργού Παιδείας η οποία αναφέρει: «…για 

ψυχολογικούς λόγους… για να μη χάσουν τη ροή και τη συνέχειά τους οι 

μαθητές…» ως κύριους λόγους που παραμένει η διά ζώσης λειτουργία των 

Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης. Η υγεία προέχει της

εκπαίδευσης.

Αναρωτιόμαστε ποιος είναι ο στόχος της συνεχιζόμενης διά ζώσης 

λειτουργίας των Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης που 

παραβλέπει τον τεράστιο και άμεσο κίνδυνο για την υγεία και τη ζωή όλων μας

(μαθητών, γονέων, εκπαιδευτικών). Ζητάμε να ισχύσουν για τα Ειδικά Σχολεία οι 

συνθήκες προστασίας που εφαρμόζονται στο σύνολο των εκπαιδευτικών δομών του 

Δήμου Αγίου Νικολάου.

Οι Σύλλογοι Διδασκόντων

του Ειδικού Νηπιαγωγείου 

και Δημοτικού Αγίου Νικολάου