Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023

 


Σ. Ε. Ε. Π. Ε. Α. ΚΡΗΤΗΣ

Email: seepeakritis@gmail.com 

Τηλ.: 6976435467

 

 

                                           Α.Π.: 25

                20/10/2023

Θέμα: Ανακοίνωση Εγγραφών από ΣΕΕΠΕΑ Κρήτης

 

Αγαπητοί/-ες συνάδελφοι/-ισσες,

Ο Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Κρήτης (ΣΕΕΠΕΑ Κρήτης) είναι ο πρωτοβάθμιος συνδικαλιστικός φορέας, ο οποίος ανήκει στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.) και εκπροσωπεί τα μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΕΠ και ΕΒΠ) της Κρήτης, μόνιμους και αναπληρωτές, που στελεχώνουν τη Δημόσια Ειδική και Γενική, Πρωτοβάθμια & Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, καθώς και τα ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. και τις Ε.Δ.Υ. της Περιφέρειας Κρήτης.

Σας καλούμε να εγγραφείτε στον Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. Κρήτης για το σχολικό έτος 2023-2024. Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν αρχικά στα Χανιά την Τετάρτη 25/10/23 και ώρα 13.00 έως 15.00 στο χώρο του Δημοτικού Κήπου και στο Ρέθυμνο την Πέμπτη 26/10/23 και ώρα 18.00-20.00 στο χώρο του Δημοτικού Κήπου Ρεθύμνου. Οι εγγραφές στους νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου θα πραγματοποιηθούν την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου, θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση. Το ποσό της εγγραφής για το σχολικό έτος 2023-2024 αντιστοιχεί στα δέκα ευρώ.  Μετά το πέρας των εγγραφών θα ξεκινήσουν διαδικτυακές συναντήσεις τόσο ολομέλειας όσο και ανά κλάδο για γνωριμία, συζήτηση προβλημάτων, προτάσεις, δράσεις, καθηκοντολόγιο και δημιουργία ομάδων δράσεις ανά νομό και ανά ειδικότητα.

Σας καλούμε όλους τους συναδέλφους Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π που εργάζεστε σε Ειδική και Γενική Αγωγή να γραφτείτε μαζικά στον σύλλογο και να δυναμώσουμε τη φωνή μας. Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε όνειρα, σχέδια, προτάσεις, να ασκούμε πίεση, ώστε να έχουμε ένα καλύτερο εργασιακό παρόν και μέλλον εμείς και ένα καλύτερο και ποιοτικότερο επίπεδο εκπαίδευσης τα παιδιά μας.

 

 

 

Ο Πρόεδρος           Φασουλάκης       Ιωάννης                                                              





     Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

          Μπριτζολάκη Θεανώ

                       Κουρκούνα Μαρία

                    Δεληγιάννη Ελευθερία

                    Μιχελιουδάκη Άννα                    

Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023

 


Σ. Ε. Ε. Π. Ε. Α. ΚΡΗΤΗΣ

Email: seepeakritis@gmail.com 

Τηλ.: 6976435467

 

 

                                          Α.Π.: 21

                  08/10/2023

 

Προς: Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων

Κοιν: Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Π.Ε& Δ.Ε Κρήτης,

Π.Δ.Ε. Κρήτης

 

 

Θέμα: Διεκδικήσεις ΣΕΕΠΕΑ Κρήτης

 

Ο Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Κρήτης (ΣΕΕΠΕΑ Κρήτης) είναι ο πρωτοβάθμιος συνδικαλιστικός φορέας, ο οποίος ανήκει στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.) και εκπροσωπεί τα μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΕΠ και ΕΒΠ) της Κρήτης, μόνιμους και αναπληρωτές, που στελεχώνουν τη Δημόσια Ειδική και Γενική, Πρωτοβάθμια & Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, καθώς και τα ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. και τις Ε.Δ.Υ. της Περιφέρειας Κρήτης.

 

Πάγια αιτήματα μας είναι:

·        Η σύσταση οργανικών θέσεων και η άμεση κάλυψη τους με μόνιμες διεπιστημονικές  ομάδες σε κάθε σχολείο που να αποτελούνται από Κοινωνικό Λειτουργό, Ψυχολόγο,  Εργοθεραπευτή, Σχολικό Νοσηλευτή, Λογοθεραπευτή, Φυσιοθεραπευτή, Ειδικούς Παιδαγωγούς και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό

·         Η άμεση δημιουργία μόνιμων οργανικών θέσεων για την πλήρη στελέχωση  ψυχοκοινωνικών υπηρεσιών σε κάθε σχολική μονάδα αποτελούμενες από Κοινωνικό  Λειτουργό και Ψυχολόγο.

·         Η στελέχωση των σχολείων με Σχολικούς Νοσηλευτές προκειμένου να μπορούν να

παρέμβουν οποτεδήποτε χρειαστεί, καθώς και για να εκπονούν Προγράμματα Αγωγής

Υγείας.

·        Η ύπαρξη υπάρξει νομοθετικής ρύθμισης για την κάλυψη θέσεων με μόνιμο διορισμό στα ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., καθώς αποτελούν νευραλγική εκπαιδευτική/υποστηρικτική δομή για τους μαθητές, τις οικογένειες και τα σχολεία, τα οποία δεν υπολογίστηκαν στους διορισμούς της Προκήρυξης 2Ε/2019, ούτε στους μετέπειτα συμπληρωματικούς διορισμούς. Να σημειωθεί πως τα ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. έχουν μεγάλες ανάγκες σε μόνιμο προσωπικό, 402 τα οργανικά κενά των ΕΕΠ, στα οποία, η πλειονότητα που υπηρετεί αυτή τη στιγμή είναι αναπληρωτές ΕΕΠ, οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

·        Η δημιουργία και δεύτερου ΚΕΔΑΣΥ στους δυο μεγάλους Νομούς της Κρήτης, Χανίων και Ηρακλείου για τη κάλυψη των αυξημένων αναγκών του μαθητικού πληθυσμού των Νομών αυτών.

·    Η ένταξη του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού στο καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών εξαιτίας της φύσης και της δυσκολίας της ειδικότητας τους. Η αναγνώριση της προϋπηρεσίας και η μισθολογική εξέλιξη (κλιμάκια) ανά διετία όπως συμβαίνει με όλες τις ειδικότητες εκπαιδευτικών/ Ε.Ε.Π.

·       Η παροχή συμβουλευτικής εποπτείας σε όλους τους συναδέλφους Ε.Ε.Π./ Ε.Β.Π.

·       Η μείωση των σχολείων ανά Ε.Δ.Υ. (μέχρι δύο σχολικές μονάδες ανάλογα και με τον μαθητικό πληθυσμό) με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εγγύτητα ανάμεσά τους και κάλυψη των οδοιπορικών των συναδέλφων που στελεχώνουν τις Ε.Δ.Υ. Το Σχολικό Δίκτυο Υποστήριξης θα μπορούσε να υλοποιεί δράσεις ανάλογα με τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης που εμπεριέχει. Η διεπιστημονική ομάδα των ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. σε συνεργασία με το Σχολικό Δίκτυο Υποστήριξης, μπορούν να έχουν ως ευθύνη την εφαρμογή δράσεων πρόληψης και έγκαιρης παρέμβασης. Στόχοι, όπως η πρόληψη, η έγκαιρη παρέμβαση και αντιμετώπιση φαινομένων σχολικής βίας, σχολικού εκφοβισμού, εθισμού σε ουσίες και διαδίκτυο, καθώς και παρέμβαση σε περιπτώσεις, ρατσισμού, γονικής παραμέλησης ή/και κακοποίησης, μπορούν να επιτευχθούν καλύτερα με σταθερή διεπιστημονική ομάδα. Συνεπώς, η υλοποίηση στοχευμένων δράσεων ενδυνάμωσης της μαθητικής κοινότητας, όπως για μαθητές/τριες με αναπηρία και άλλες ευάλωτες κοινωνικά ομάδες με στόχο τη συμπερίληψη, καθώς και προγραμμάτων τα οποία προάγουν την αυτοεκτίμηση, την αποδοχή, την αλληλεγγύη κ.α. για όλους/ες τους/τις μαθητές/-τριες, με την υποστήριξη και του ΕΕΠ-ΕΒΠ, θα μπορούν να επιτευχθούν στο σύνολό τους μόνο με πλήρη και διεπιστημονική στελέχωση των σχολείων και των ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. από μόνιμο προσωπικό, με σκοπό την υλοποίηση της πρώιμης παρέμβασης.

·  Η πλήρης χρηματοδότηση όλων των σχολικών μονάδων, ώστε να υπάρχει ο κατάλληλος υλικοτεχνικός εξοπλισμός για όλες τις ειδικότητες των συναδέλφων.

·   Η άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού σε όλες τις κενές οργανικές θέσεις Εκπαιδευτικών/ Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. και η σύσταση νέων οργανικών θέσεων για να καλυφτούν τα πραγματικά κενά της Εκπαίδευσης σταματώντας παράλληλα την ομηρία 50.000 συναδέλφων που αγωνιούν κάθε χρόνο με το καθεστώς της αναπλήρωσης και των διαδικασιών κατάρτισης νέων πινάκων αδυνατώντας να σταθεροποιήσουν την επαγγελματική τους κατάσταση και πολλές φορές μένοντας εκτός εργασίας εξαιτίας προβλημάτων για τα οποία δεν έχουν την ευθύνη οι ίδιοι.

Σας καλούμε να γίνετε  συνοδοιπόροι στις διεκδικήσεις μας για τη βέλτιστη παροχή εκπαίδευσης στα παιδιά μας και αρωγοί μας στο δύσκολο έργο μας στην εκπαίδευση με τη παροχή υλικοτεχνικού εξοπλισμού, επιμορφώσεων και συμβουλευτικής εποπτείας. Περιμένουμε την άμεση απάντηση σας και σας καλούμε σε διαδικτυακή συνάντηση για τη συζήτηση των προβλημάτων των κλάδων μας Ε.Ε.Π./ Ε.Β.Π. και τη εξεύρεση λύσεων μέσω συζήτησης και προτάσεων.

 

 

 

 

 

Ο Πρόεδρος                                                                                      

  

                                                         Φασουλάκης Ιωάννης                                                                                       




Το Διοικητικό Συμβούλιο              


Μπριτζολάκη Θεανώ

    Κουρκούνα Μαρία

 Δεληγιάννη Ελευθερία

 Μιχελιουδάκη Άννα