Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Ενημέρωση για την έκτακτη συνάντηση με τον περιφεριακο διευθυντή εκπαίδευσης Κρήτης για το θέμα διάθεσης ΕΕΠ στα ΚΕΣΥ.

Ενημέρωση για την έκτακτη συνάντηση με τον περιφερικό διευθυντή εκπαίδευσης Κρήτης για το θέμα διάθεσης ΕΕΠ στα ΚΕΣΥ.
Πέμπτη 14/05/20
  Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις με την εφαρμογή της παράνομης εγκυκλίου του ΥΠΑΙΘ διαθέτοντας συναδέλφους ΕΕΠ στα ΚΕΣΥ της χώρας, εφαρμόζοντας εκπαιδευτικό νόμο και ΌΧΙ έκτακτο νόμο λόγω της πανδημίας αποφασίστηκε αιφνίδια η διάθεση εκπαιδευτικών και ΕΕΠ στα ΚΕΣΥ, χωρίς δική τους δήλωση, επικαλούμενο το γενικό νόμο περί στελέχωσης των ΣΜΕΑΕ, ΚΕΣΥ κ.α. κι όχι της κατάστασης κρίσης λόγω πανδημίας
χωρίς η συγκεκριμένη εγκύκλιος να δίνει σαφές οδηγίες με κριτήρια επιλογής αυτών. Δημιούργησε εύλογα τις ανησυχίες μας και την αντίδραση μας, εδώ πρέπει να τονίσουμε πως η δυσαρέσκεια μας δεν επικεντρώνεται στα ΚΕΣΥ ούτε στους συναδέλφους που τα υπηρετούν αλλά στις ασάφειες, τον παραγκωνισμό και την πλήρη αδιαφορία από το υπουργείο ενώ έχοντας στείλει προτάσεις-λύσεις για το κοινό καλό στα δικαιώματα των συναδέλφων η ομοσπονδία μας αγνοήθηκε πλήρως, εφάρμοσε λοιπόν το "Αποφασίζουμε και διατάζουμε" με όλες τις περιφερειακές διευθύνσεις της χώρας να μην έχουν κριτήρια επιλογών και να δημιουργούνται τεράστια προβλήματα και ερωτηματικά.
  Με τη σειρά τους οι συνάδελφοι που υπηρετούν σε ΣΜΕΑΕ και ΕΔΕΑΥ ενώ είναι κλειστά πράττουν σημαντικό έργο καθώς με όλη την κατάσταση που επικρατεί τόσο καιρό γνωρίζουμε πως όλες οι ειδικότητες κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές στηρίζουν με άπλετο χρόνο τα παιδιά και τις οικογένειες τους, με προσωπικά τηλέφωνα σε όλες τις ώρες της ημέρας και όλες τις μέρες της εβδομάδας. Πράττουν σημαντικό έργο λοιπόν "ΔΕΝ ΛΟΥΦΑΡΟΥΝ"
  Καταθέτοντας λοιπόν σήμερα όλους αυτούς τους προβληματισμούς στον περιφερειακό διευθυντή Κρήτης καθώς ενημερωμένος και έχοντας στα χέρια του το εξώδικο της ΠΟΣΕΕΠΕΑ
μας απάντησε πως κατανοεί πλήρως την κατάσταση αλλά από τη στιγμή που δεν το απέσυρε το υπουργείο ήταν υποχρεωμένος να το εφαρμόσει.
 Στην ερώτηση μας για τα κριτήρια που επιλέχθηκαν οι συνάδελφοι ήταν πως απευθύνθηκαν στο τμήμα του ΕΣΠΑ για διευκρινήσεις καθώς ούτε και εκείνοι είχαν ενημέρωση για την εγκύκλιο και την εφαρμογή της, συγκέντρωσαν τις ανάγκες από τους προϊστάμενους των ΚΕΣΥ οι αιτήσεις εθελοντισμού μας ενημέρωσε πως για την Κρήτη ήταν σε αριθμό τρεις-προϋπηρεσία συναδέλφων στα ΚΕΣΥ- κάλυψη αναγκών σε εκπαιδευτικούς.
 Επίσης μας διαβεβαίωσαν πως κάνοντας χρήση οι συνάδελφοι ειδικού σκοπού ή ανήκουν οι ίδιοι σε ευπαθείς ομάδες δεν αναπληρώνονται τα κενά.
  Στην ερώτηση μας γιατί δεν συνεδρίασαν τα περιφερειακά συμβούλια ΠΥΣΕΕΠ στη διαδικασία η απάντηση ήταν πως δεν ήταν απαραίτητο γιατί ο νόμος αναφέρει ότι μπορεί η ΠΔΕ να διαθέτει τους υπαλλήλους για το διάστημα των δύο μηνών αυτό γίνεται μόνο σε πολύ έκτακτες συνθήκες το πρόβλημα στα ΚΕΣΥ είναι κάτι μόνιμο όπως και αν δεν γίνουν όλες οι καλύψεις των πραγματικών κενών θα μπορούν ανά πάσα στιγμή να επικαλεστούν έκτακτες ανάγκες και να χρησιμοποιούν την ίδια η παρόμοιες εγκυκλίους.
  - Επόμενο θέμα ήταν ο προβληματισμός μας για τον αριθμό των πιστώσεων την νέα σχολική χρονιά.
  - Φοβούμενοι πως με τις πράξεις του υπουργείου, με την ευκολία να εφαρμόζει νέους εγκυκλίους να διαιωνιστεί η εκμετάλλευση και η καταπάτηση των δικαιωμάτων των συναδέλφων.
Απαιτούμε κάλυψη όλων των λειτουργικών κενών από όλες τις ειδικότητες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς όλες μαζί.
   Η συνάντηση να επαναληφθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα για όλες τις τρέχουσες εξελίξεις στην παιδεία.
 Με εκτίμηση....
Η πρόεδρος
Μαλβίνα Βασιλάκη
Η Γραμματέας
Μαρουλάκη Χριστίνα