Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019

ΘΕΜΑΤΑ – ΑΙΤΉΜΑΤΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣ ΠΔΕ ΚΡΉΤΗΣ ΕΝΟΨΗ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΌΝΙΑ 2019 -2020

Προς: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΕΔΕΥΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
Θέμα : ΘΕΜΑΤΑ – ΑΙΤΉΜΑΤΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣ ΠΔΕ ΚΡΉΤΗΣ ΕΝΟΨΗ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΌΝΙΑ 2019 -2020



 Αξιότιμε κύριε Περιφερειακέ Διευθυντή,
 Έπειτα από την συνάντηση του διοικητικού συμβουλίου του Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α Κρήτης μαζί σας, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την εποικοδομητική συζήτηση , που είχαμε μαζί σας, για όλα τα καίρια και σοβαρά ζητήματα, που απασχολούν όλους τους κλάδους του Ε.Ε.Π & Ε.ΒΠ.
Σας καταθέτουμε και γραπτώς, τις προτάσεις, που σας διατυπώθηκαν προφορικώς στην συνάντηση μας για την ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς και για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν όλοι οι συνάδελφοι της ειδικής αγωγής.

Αρχικά επιθυμούμε και προτείνουμε ο αριθμός των πιστώσεων του Ε.Σ.Π.Α για την ΠΔΕ Κρήτης να είναι στα ίδια επίπεδα με πέρυσι για να καλυφτούν όλες οι ανάγκες και τα λειτουργικά κενά ανά νομό από όλες τις ειδικότητες Ε.Ε.Π & Ε.Β.Π.
 Οι ανάγκες των σχολείων της Ειδικής αγωγής και των ΚΕ.ΣΥ οφείλουν να είναι προτεραιότητα για την εκάστοτε κυβέρνηση και για την ίδια την Π.Δ.Ε Κρήτης. Εσείς μαζί με εμάς και όλους τους συναδέλφους της ειδικής αγωγής είμαστε οι μοχλοί πίεσης για ένα καλύτερο μέλλον για όλα τα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ξεκινώντας με την πλήρη στελέχωση των δομών, όπου αυτά φοιτούν. Επίσης, θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντικό και ζωτικής σημασίας για την εύρυθμη λειτουργιά των σχολείων να γίνει η κατανομή των πιστώσεων Σμεαε και γενικής στην αρχή της σχολικής χρονιάς, ώστε στις 11 Σεπτεμβρίου να είναι όλες οι ειδικότητες στις θέσεις τους , ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία και η αβεβαιότητα για τους μαθητές , τους γονείς τους και όλους τους συναδέλφους. Δεν είναι λογικό να καλύπτονται τα σχολεία με ειδικότητες στα μέσα της σχολικής χρονιάς, οι μαθητές με αυτό τον τρόπο στερούνται το αναφαίρετο δικαίωμα τους για την ισότιμη μάθηση σε σχέση με τους τυπικούς μαθητές και οι συνάδελφοι ξεκινούν το έργο τους με αρκετούς μήνες καθυστέρηση, γεγονός που οδηγεί πολύ συχνά να μην επιτυγχάνουν στους στόχους που θέτουν για τον εκάστοτε μαθητή.
 Ακόμα, ζητάμε να στηρίξετε την πρόταση μας για αμοιβαίες ανταλλαγές θέσεων μεταξύ συναδέλφων, που μέχρι και σήμερα ισχύει για δασκάλους και καθηγητές, αλλά για εμάς το Ε.Ε.Π & Ε.Β.Π δεν συμβαίνει κάτι αντίστοιχο.

Τέλος, ο σύλλογος μας πιστεύει ότι είναι σημαντικό για όλους τους κλάδους μας να διενεργούνται επιμορφώσεις και κύκλοι σεμιναρίων στο νησί μας με πιστοποιημένους εκπαιδευτές σε αυτό θέλουμε την στήριξη σας για την οργάνωση τους. Σας ευχαριστούμε πολύ για την άμεση ανταπόκριση σας και την εποικοδομητική μας συνάντηση. Θα επαναλάβουμε άμεσα μια επίσκεψη μαζί σας και ευελπιστούμε στην ομαλή και αποδοτική συνεργασία μαζί σας.

Με εκτίμηση, Τα μέλη του Δ.Σ. Βασιλάκη Μαλβίνα Μαρουλάκη Χριστίνα Κριτσωτάκης Γεώργιος Τόλης Παντελής Φασουλάκης Ιωάννης