Σάββατο 24 Αυγούστου 2019

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΙΡΕΤΩΝ  ΣΕΕΠΕΑ ΚΡΗΤΗΣ
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι καλημέρα σας! Σε σημερινή τηλ επικοινωνία με την ΠΔΕ Κρήτης , μετά την επίσημη ανακοίνωση  του Υπουργείου, ρωτήσαμε για τυχόν πιο λεπτομερή ενημέρωση σχετικά με τις πιστώσεις και τον ορισμό του πρώτου συμβουλίου ΠΥΣΕΕΠ για τις κατανομές. Επίσης τονίσαμε την αναγκαιότητα να δοθούν μαζικά όλα τα προγράμματα. Η ΠΔΕ Κρήτης δεν είχε καμιά νεώτερη πληροφορία από το Υπουργείο. Θα είμαστε σε συχνή επικοινωνία , για ότι νεώτερο.
Σας παραθέτουμε και το σχετικό email που στάλθηκε από τους Αιρετούς ΠΥΣΕΕΠ στον ΠΔΕ Κρήτης στις 20/8/2019.
Αξιότιμε κύριε , Περιφερειακέ Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης ,ως Αιρετοί του ΠΥΣΕΕΠ Κρήτης, θα θέλαμε να σας εκθέσουμε μια σειρά προβληματισμών μέσα από συγκεκριμένα ζητούμενα .Τα παραπάνω αφορούν την επάνδρωση από αναπληρωτές ΕΕΠ και ΕΒΠ των ΣΜΕΑΕ, ΚΕΣΥ, ΕΔΕΑΥ ,και Παράλληλη στην Τυπική Αγωγή (Σχ. Νοσηλευτές, ΕΒΠ) με στόχο την εύρυθμη λειτουργία των Σχολικών μονάδων από την έναρξη του Σχολικού έτους.
Ειδικότερα αιτούμαστε:
1)Τη διασφάλιση των αναγκαίων πιστώσεων για τους Αναπληρωτές ΕΕΠ και ΕΒΠ στα αριθμητικά επίπεδα της περσινής χρονιάς, προκειμένου να καλυφθούν όλες οι θέσεις , οι οποίες κάποιες από αυτές θα δίνονταν στους μόνιμους διορισμούς.
2) Τη διευθέτηση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, ώστε να δοθεί ικανοποιητικός αριθμός πιστώσεων για προσλήψεις Αναπληρωτών, στα ΚΕΣΥ και ΕΔΕΑΥ. Σε αντίθετη περίπτωση αυτό θα οδηγήσει τις δομές σε υποστελέχωση , δημιουργώντας σοβαρές δυσκολίες στην διάγνωση, αξιολόγηση και υποστηρικτική τους λειτουργία σε παιδιά , οικογένειες και σχολεία.
3) Την εφαρμογή του προγράμματος των ΕΔΕΑΥ να εφαρμοστεί σε όλες τις σχολικές μονάδες και να μην παραμείνει επ' αόριστου "πιλοτικό".
4)Τη δημοσίευση των πινάκων λειτουργικών κενών ΕΕΠ και ΕΒΠ, και κοινοποίηση στους Αιρετούς ΠΥΣΕΕΠ για λόγους διαφάνειας της διαδικασίας.
5)Τον καθορισμό των λειτουργικών αναγκών σε ΕΕΠ και ΕΒΠ με τον υπολογισμό των αριθμητικών κριτηρίων -αναλογιών όλων των ειδικοτήτων ΕΕΠ και ΕΒΠ σύμφωνα με τον αριθμό των μαθητών που υποστηρίζονται , αλλά και την Εκπαιδευτική Βαθμίδα , ώστε να μην παραλείπεται καμία ειδικότητα.
6)Τον ορισμό ενός καινούριου οργανογράμματος συντονισμού στην γραμματεία της Ειδικής Αγωγής της Περιφέρειας , έτσι ώστε μετά την κατανομή των πιστώσεων από το Συμβούλιο του ΠΥΣΕΕΠ , σε εύλογο χρονικό διάστημα να γίνονται οι τοποθετήσεις του ΕΕΠ και ΕΒΠ , για να μην χάνεται προϋπηρεσία από τους συναδέλφους μας.
7)Όσο αφορά την Παράλληλη στήριξη στην Γενική Αγωγή από τον κλάδο ΕΕΠ (Σχ. Νοσηλευτές), και ΕΒΠ, να υπάρξει ο αναγκαίος αριθμός πιστώσεων , έτσι ώστε εάν κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς , υπάρξει διάγνωση για υποστήριξη μαθητών , να υπάρχει ευχέρεια κάλυψης από το εξειδικευμένο προσωπικό μας. Επίσης θεωρούμε αναγκαίο την Επάνδρωση της Γενικής Αγωγής ευρύτερα και από τις λοιπές ειδικότητες του ΕΕΠ και ΕΒΠ.
8) Απαραίτητη θεωρούμε τη διερεύνηση δυνατότητας Βελτίωσης θέσης του ΕΕΠ και ΕΒΠ, από το Συμβούλιο ΠΥΣΕΕΠ, για σοβαρούς προσωπικούς λόγους. (μέχρι τώρα ήταν ανέφικτο λόγω απαγόρευσης από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ).
Ευχαριστούμε για την προσοχή σας , και πιστεύουμε ότι μέσα από την συνεργασία μας θα γίνει ότι καλύτερο για την Ειδική Αγωγή - Εκπαίδευση.
Με ιδιαίτερη εκτίμηση
Οι Αιρετοί Κρήτης
Καρτσωνάκη Γεωργία - Μαυράκη Ζαχαρένια.